VLADIMIR JAĆIMOVIĆ: Uspjeh u SAP timu - Uvijek „igrajte“ za ekipu

28.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

On je, između ostalog, zadužen i za atmosferu. Ako nije pokretač, mada najčešće jeste, onda je svakako učesnik svih druženja i okupljanja i to mu, kaže, ide od ruke jer je našao pravu ekipu. A bez dobre ekipe ne možete biti ni dobar SAP-ovac, tvrdi Vladimir Jaćimović, SAP konsultant u kompaniji Prointer ITSS.

 

Taj posao je, objašnjava Vladimir, prilično specifičan, jer za njega nema škole i usmjerenja, već ga savladavate u praksi i, naravno, uz pomoć svog tima.

 

„SAP se sastoji od više modula i obuhvata različite segmente poslovanja, od nabavke, prodaje, finansija, ljudskih resursa, logistike. Ljudi koji se time bave rade u timovima, a i ti timovi među sobom usko sarađuju. Zato morate biti upućeni jedni na druge“, kaže Vladimir.

 

To bi, saglasan je jedan od prvih SAP konsultanata u Prointeru, mogao da bude i najbolji savjet za one koji tek ulaze u posao i sebe vide isključivo kao pojedince.

 

„To ’povezivanje’ interesantno je i sa aspekta različitih obrazovnih profila koje u ovom poslu možete sresti. U SAP-u, zaista nema pravila, važno je samo da ste uspjeli da ovladate kompleksnim sistemom koji jednoj kompaniji pomaže da na najbolji i najproduktivniji način uveže svoje poslovanje“, priča Vladimir.

 

Kao diplomirani ekonomista, on je, najprije, ovladao računovodstvom i finansijama, a imao je sreće da to bude u jednoj međunarodnoj kompaniji koja je koristila SAP poslovni softver, pa su se „njih dvojica“ tako i upoznali.

 

„Tu sam prvi put došao u dodir sa SAP-om i odmah sam bio zaintrigiran. Mnogo sam čitao o tome i svakodnevno učio, a onda sam otkrio i poziciju SAP konsultanta. Tražio sam kompanije koje se time bave u smislu implementacije i podrške i vidio da ih u Bosni i Hercegovini baš i nema mnogo. I tako sam došao u Prointer i nisam pogriješio“, kaže Vladmir uz osmijeh.

 

Priznaje da su SAP-ovci često zatrpani poslom i da baš i nemaju mnogo vremena za predah, ali onoj njegovoj ekipi u koju se uzda to ne smeta da i mimo posla krenu u „ekipna takmičenja“.

 

„Moram da se pohvalim da smo izuzetno uspješni u bowlingu i da smo, na neki način, začetnici te vrste sporta u banjalučkoj kuglani. Sve je počelo kao naše druženje, a onda smo se ozbiljno angažovali i sad imamo i lige, takmičenja, turnire“, priča Vladimir i otkriva da mu je sport oduvijek bio velika ljubav.

 

Zato ne odustaje ni od košarke i fudbala, onako, rekreativno, sa svojom ekipom. A s kim bi drugo?

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity group in humanitarian mission on the occasion of "health month"

04.05.2022

Humanity has always been one of the recognizable features of Infinity International Group and all its members. This is exactly what was shown this time in the new humanitarian mission on the...

one-news

Jahorina Economic Forum 2022

28.04.2022

From April 25 to 27, the fifth Jahorina Economic Forum was held, which recorded a record number of participants, as many as 550. As part of the organization of the forum, Infinity International Group...

one-news

Everything about information security: "Prointer IT Infrastructure Days" gathered the best of the best

06.04.2022

A lot of knowledge, experience and great solutions in the field of information technology - all this was seen and exchanged by many clients and partners from leading global IT companies at the...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city