VLADIMIR JAĆIMOVIĆ: Uspjeh u SAP timu - Uvijek „igrajte“ za ekipu

28.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

On je, između ostalog, zadužen i za atmosferu. Ako nije pokretač, mada najčešće jeste, onda je svakako učesnik svih druženja i okupljanja i to mu, kaže, ide od ruke jer je našao pravu ekipu. A bez dobre ekipe ne možete biti ni dobar SAP-ovac, tvrdi Vladimir Jaćimović, SAP konsultant u kompaniji Prointer ITSS.

 

Taj posao je, objašnjava Vladimir, prilično specifičan, jer za njega nema škole i usmjerenja, već ga savladavate u praksi i, naravno, uz pomoć svog tima.

 

„SAP se sastoji od više modula i obuhvata različite segmente poslovanja, od nabavke, prodaje, finansija, ljudskih resursa, logistike. Ljudi koji se time bave rade u timovima, a i ti timovi među sobom usko sarađuju. Zato morate biti upućeni jedni na druge“, kaže Vladimir.

 

To bi, saglasan je jedan od prvih SAP konsultanata u Prointeru, mogao da bude i najbolji savjet za one koji tek ulaze u posao i sebe vide isključivo kao pojedince.

 

„To ’povezivanje’ interesantno je i sa aspekta različitih obrazovnih profila koje u ovom poslu možete sresti. U SAP-u, zaista nema pravila, važno je samo da ste uspjeli da ovladate kompleksnim sistemom koji jednoj kompaniji pomaže da na najbolji i najproduktivniji način uveže svoje poslovanje“, priča Vladimir.

 

Kao diplomirani ekonomista, on je, najprije, ovladao računovodstvom i finansijama, a imao je sreće da to bude u jednoj međunarodnoj kompaniji koja je koristila SAP poslovni softver, pa su se „njih dvojica“ tako i upoznali.

 

„Tu sam prvi put došao u dodir sa SAP-om i odmah sam bio zaintrigiran. Mnogo sam čitao o tome i svakodnevno učio, a onda sam otkrio i poziciju SAP konsultanta. Tražio sam kompanije koje se time bave u smislu implementacije i podrške i vidio da ih u Bosni i Hercegovini baš i nema mnogo. I tako sam došao u Prointer i nisam pogriješio“, kaže Vladmir uz osmijeh.

 

Priznaje da su SAP-ovci često zatrpani poslom i da baš i nemaju mnogo vremena za predah, ali onoj njegovoj ekipi u koju se uzda to ne smeta da i mimo posla krenu u „ekipna takmičenja“.

 

„Moram da se pohvalim da smo izuzetno uspješni u bowlingu i da smo, na neki način, začetnici te vrste sporta u banjalučkoj kuglani. Sve je počelo kao naše druženje, a onda smo se ozbiljno angažovali i sad imamo i lige, takmičenja, turnire“, priča Vladimir i otkriva da mu je sport oduvijek bio velika ljubav.

 

Zato ne odustaje ni od košarke i fudbala, onako, rekreativno, sa svojom ekipom. A s kim bi drugo?

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city