DAMIR VASIĆ: Izazov nad izazovima - Ostati u trendu u IT sektoru

11.09.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Kakva je razlika između prodaje lijekova i softvera, servera, svičeva, storidža? Pa, ovo prvo samo jednostavnije zvuči, ali vam, kao rukovodiocu sektora prodaje, u oba slučaja treba mnogo znanja, odgovornosti i posvećenosti poslu. Tako svoja iskustva najprije u Krajinalijeku, a sad u kompaniji Prointer ITSS ukratko opisuje Damir Vasić.

 

U nešto širem opisu svog prilično zahtjevnog posla, priznaje da prodaja u industriji informacionih tehnologija nije nimalo lak zadatak, jer podrazumijeva da ste u svakom trenutku u toku aktuelnih, svjetskih dešavanja i novina. Jednostavno – u trendu.

 

„Šta god da prodajete u IT kompaniji, morate biti svjesni da se informacione tehnologije mijenjaju iz dana u dan. Zato je vrlo bitno da ljudi koji se time bave budu u korak s promjenama i inovacijama, kako bi klijentu u svakom trenutku mogli da pruže ono što mu treba, a što je aktuelno“, objašnjava Damir.

 

Biti u trendu, na ovdašnjem prostoru znači još jednu „muku“. Takve tehnologije su prilično skupe, a domaće tržište nedovoljno moćno da sve to isprati, pa i za to treba naći najbolje rješenje.

 

„Uz pomoć naših stručnjaka koji stvarno razumiju potrebe klijenata, pokušavamo da na najkvalitetniji način obavimo posao, praveći balans i nudeći kupcima ono najbolje u smislu odnosa cijene i kvaliteta. Za to je zaslužan čitav naš tim“, kaže Damir i dodaje da bi baš zbog timskog rada svakome preporučio da se okuša baš u Prointeru.

 

„Uz rad i zalaganje ovdje se mnogo toga može naučiti i postići u karijeri, a timski duh je ključ svega“, poručuje.

 

On je, zaista, dosta toga postigao, možda i zato što je još od studentskih dana bio spreman na izazove, a nije se promijenio ni sa diplomom Ekonomskog fakulteta.

 

„Uvijek sam težio da postignem nešto više i ekonomija mi, ni kao brucošu, nije izgledala kao „klasika“. Vjerovatno sam zbog toga u startu išao ka segmentu prodaje“, kaže glavni „prodavac“ u Prointeru.  

 

A kad ne prodaje one komplikovane stvari s početka teksta, stigne da „proda“ i vještine na košarkaškom terenu, jer mu je basket omiljena rekreacija. Na drugom mjestu je šetnja, jer se, kaže, balans između posla i privatnog života uvijek mora uspostaviti. Uostalom, i to je u trendu. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

PROKids u Pervanu: Donacija kakva se ne pamti

05.10.2020

Dovoljno je da njih dvadeset i četvoro optrči samo jedan krug po fiskulturnoj sali, pa da buka bude zaglušujuća. Parket je star i rasklimao se, a i sve ostalo u sali zrelo je za popravku, kaže Milan...

one-news

PROKids festival u Dječjoj nedjelji: Mališani putuju na pet planeta

03.10.2020

U prethodne dvije godine uspio je da oduševi mališane svojim šarenilom i bogatim sadržajima, a zabave neće faliti ni u ovoj Dječjoj nedjelji. Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji...

one-news

Ko su diplomci koji ne čekaju na posao?

02.10.2020

Trebalo je izdržati osam sati, tog prvog dana na prvom poslu. Već sutradan sve je bilo drugačije, a četiri mjeseca kasnije Tanja Gromilić je prava poslovna žena.   Kao diplomirani matematičar i...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city