DAMIR VASIĆ: Izazov nad izazovima - Ostati u trendu u IT sektoru

11.09.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Kakva je razlika između prodaje lijekova i softvera, servera, svičeva, storidža? Pa, ovo prvo samo jednostavnije zvuči, ali vam, kao rukovodiocu sektora prodaje, u oba slučaja treba mnogo znanja, odgovornosti i posvećenosti poslu. Tako svoja iskustva najprije u Krajinalijeku, a sad u kompaniji Prointer ITSS ukratko opisuje Damir Vasić.

 

U nešto širem opisu svog prilično zahtjevnog posla, priznaje da prodaja u industriji informacionih tehnologija nije nimalo lak zadatak, jer podrazumijeva da ste u svakom trenutku u toku aktuelnih, svjetskih dešavanja i novina. Jednostavno – u trendu.

 

„Šta god da prodajete u IT kompaniji, morate biti svjesni da se informacione tehnologije mijenjaju iz dana u dan. Zato je vrlo bitno da ljudi koji se time bave budu u korak s promjenama i inovacijama, kako bi klijentu u svakom trenutku mogli da pruže ono što mu treba, a što je aktuelno“, objašnjava Damir.

 

Biti u trendu, na ovdašnjem prostoru znači još jednu „muku“. Takve tehnologije su prilično skupe, a domaće tržište nedovoljno moćno da sve to isprati, pa i za to treba naći najbolje rješenje.

 

„Uz pomoć naših stručnjaka koji stvarno razumiju potrebe klijenata, pokušavamo da na najkvalitetniji način obavimo posao, praveći balans i nudeći kupcima ono najbolje u smislu odnosa cijene i kvaliteta. Za to je zaslužan čitav naš tim“, kaže Damir i dodaje da bi baš zbog timskog rada svakome preporučio da se okuša baš u Prointeru.

 

„Uz rad i zalaganje ovdje se mnogo toga može naučiti i postići u karijeri, a timski duh je ključ svega“, poručuje.

 

On je, zaista, dosta toga postigao, možda i zato što je još od studentskih dana bio spreman na izazove, a nije se promijenio ni sa diplomom Ekonomskog fakulteta.

 

„Uvijek sam težio da postignem nešto više i ekonomija mi, ni kao brucošu, nije izgledala kao „klasika“. Vjerovatno sam zbog toga u startu išao ka segmentu prodaje“, kaže glavni „prodavac“ u Prointeru.  

 

A kad ne prodaje one komplikovane stvari s početka teksta, stigne da „proda“ i vještine na košarkaškom terenu, jer mu je basket omiljena rekreacija. Na drugom mjestu je šetnja, jer se, kaže, balans između posla i privatnog života uvijek mora uspostaviti. Uostalom, i to je u trendu. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city