MIRJANA JUKIĆ: Ekonomija plus muzika - I Beethoven može u IT sektor

26.08.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Najviše voli da svira klasiku, a naročio Beethovena, koji je svakodnevno na repertoaru. A kako da Beethoven nađe svoje mjesto u Prointeru? Pa, ima tu mnogo toga zajedničkog, tvrdi Mirjana Jukić, marketing menadžer u toj kompaniji. I nema razloga da joj ne vjerujete, jer se i u muziku i u marketing dobro razumije.

 

„Tek kad sam upisala ekonomiju i otkrila marketing, shvatila sam da se umjetnost i brojevi mogu spojiti“, priča Mirjana kroz osmijeh i otkriva još ponešto što možda zvuči nespojivo.

 

„Paraleleno sam završila gimnaziju i muzičku školu. Umjetnost mi je uvijek bila bliska, ali mi je omiljeni predmet bio matematika. I zato sam se dvoumila oko toga šta da upišem i na kraju se odlučila za ekonomiju. Kad sam vidjela koliko kreativnosti, ali i egzaktne nauke ima u marketingu, znala sam da nisam pogriješila“, kaže Mirjana.

 

Objašnjava da marketing, u stvari, odlično spaja brojke, podatke i istraživanja sa jedne strane i inovativnost i umjetnost sa druge i da bi to svima koji se nađu u dilemi kako da usmjere svoje talente moglo da bude preporuka.

 

E, sad, sve to treba spojiti i sa informacionim tehnologijama, ali Mirjana ne odustaje i tvrdi da je i to spojivo.

 

„IT sektor je nepredvidiv, brzo raste i brzo se mijenja, a sve to mora pratiti i pristup marketingu. Zato je u tom poslu neophodna svježina, inovativnost u svakom segmentu, brza reakcija i korak koji ne smije da zaostaje“, kaže Mirjana i dodaje da joj je prethodno iskustvo u jednoj marketinškoj agenciji dosta pomoglo.

 

Pomaže i to što u Prointeru ima dobar tim koji čine uglavnom mladi ljudi, spremni na promjene i izazove.

 

„Sve što sam prethodno naučila pomoglo je da sagledam i marketinške potrebe kompanije, a naša ekipa, dinamika rada i komunikacija, dozvoljavaju mi da budem kreativna, ali i da svakog dana saznam nešto novo“, kaže Mirjana koja, uz Betovena u Prointeru i obratno, stiže još ponešto. Da ode na koncert, pozorišnu predstavu i na neka stara druženja. I, naravno, da svaki dan sjedne za klavir.      

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city