MIRJANA JUKIĆ: Ekonomija plus muzika - I Beethoven može u IT sektor

26.08.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Najviše voli da svira klasiku, a naročio Beethovena, koji je svakodnevno na repertoaru. A kako da Beethoven nađe svoje mjesto u Prointeru? Pa, ima tu mnogo toga zajedničkog, tvrdi Mirjana Jukić, marketing menadžer u toj kompaniji. I nema razloga da joj ne vjerujete, jer se i u muziku i u marketing dobro razumije.

 

„Tek kad sam upisala ekonomiju i otkrila marketing, shvatila sam da se umjetnost i brojevi mogu spojiti“, priča Mirjana kroz osmijeh i otkriva još ponešto što možda zvuči nespojivo.

 

„Paraleleno sam završila gimnaziju i muzičku školu. Umjetnost mi je uvijek bila bliska, ali mi je omiljeni predmet bio matematika. I zato sam se dvoumila oko toga šta da upišem i na kraju se odlučila za ekonomiju. Kad sam vidjela koliko kreativnosti, ali i egzaktne nauke ima u marketingu, znala sam da nisam pogriješila“, kaže Mirjana.

 

Objašnjava da marketing, u stvari, odlično spaja brojke, podatke i istraživanja sa jedne strane i inovativnost i umjetnost sa druge i da bi to svima koji se nađu u dilemi kako da usmjere svoje talente moglo da bude preporuka.

 

E, sad, sve to treba spojiti i sa informacionim tehnologijama, ali Mirjana ne odustaje i tvrdi da je i to spojivo.

 

„IT sektor je nepredvidiv, brzo raste i brzo se mijenja, a sve to mora pratiti i pristup marketingu. Zato je u tom poslu neophodna svježina, inovativnost u svakom segmentu, brza reakcija i korak koji ne smije da zaostaje“, kaže Mirjana i dodaje da joj je prethodno iskustvo u jednoj marketinškoj agenciji dosta pomoglo.

 

Pomaže i to što u Prointeru ima dobar tim koji čine uglavnom mladi ljudi, spremni na promjene i izazove.

 

„Sve što sam prethodno naučila pomoglo je da sagledam i marketinške potrebe kompanije, a naša ekipa, dinamika rada i komunikacija, dozvoljavaju mi da budem kreativna, ali i da svakog dana saznam nešto novo“, kaže Mirjana koja, uz Betovena u Prointeru i obratno, stiže još ponešto. Da ode na koncert, pozorišnu predstavu i na neka stara druženja. I, naravno, da svaki dan sjedne za klavir.      

POVEZANE VIJESTI

one-news

ZORAN KOKEZA: Red geodezije, red tanga - Sve to stane u IT

25.09.2020

Po čemu ću pamtiti svoj prvi posao? Pa, vjerovatno po tome što ga uopšte nisam očekivao, a ispostavilo se da sam došao na pravo mjesto. I, ako bi se moglo suditi po osmijehu i vrcavoj energiji koju...

one-news

Kajak safari na Vrbasu: Škola, rekreacija i romantika

25.09.2020

Rekreacija i avantura u kojoj se svašta može vidjeti i naučiti, pa i to kako da postanete kajakaš. Ne baš profesionalni, ali makar kajakaš za svoju dušu koji, kad god to poželi, može odveslati...

one-news

ZVJEZDANA VUKAJLOVIĆ: Ko kaže da je matematika bauk?

16.09.2020

Volite svoj posao, ali više volite vikend, pa se budilniku u ponedjeljak ujutro baš i ne radujete. E, ima i onih kojima taj budilnik ne smeta. Ne smeta im ni ponedjeljak. Ako ne vjerujete, upoznajte...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city