IT Infrastructure Days 2022

28.03.2022
Podijeli na:
one-news-pic

IT Infrastructure Days 2022 je poslovno – tehnološka konferencija koja na jednom mjestu okuplja sjajne predstavnike IT industrije sa renomiranim regionalnim predavačima. Uoči početka ovogodišnje konferencije, donosimo kratki intervju s Vladimirom Perišićem, direktorom Prointer ITSS-a.
 

Prointer, sada već tradicionalno, ponovo organizuje modernu IT konferenciju u saradnji sa vendorima, distributerima, ekspertima i partnerima, sa najaktuelnijim temama iz sfere IT infrastrukture. Možete li nam reći više o terminu održavanja i lokaciji ovogodišnje Prointer IT Infrastructure Days konferencije?
 

Zadovoljstvo mi je reći da je sve spremno za održavanje proljećne Prointer IT Infrastructure Days 2022 konferencije. Očekujemo vrlo kvalitetno, korisno i zanimljivo druženje sa našim klijentima i partnerima u Gradu Sunca, u Trebinju, od 31.03. do 02.04.2022. godine.
 

Prointer IT Infrastructure Days konferencija po tradiciji okuplja najveće vendore ove industrije, a to znači i iskusne stručnjake koji rade na velikim projektima. Koji su to vendori i teme o kojima će njihovi predstavnici govoriti na konferenciji?
 

Prije svega, želim da napomenem da će ovaj put naša kompanija prezentovati neka vrlo kompleksna rješenja i projekte koje smo implementirali kod naših klijenata. Naši inženjeri imaju zavidno iskustvo i znanje, te želimo to da podijelimo sa svim učesnicima konferencije.
 

Fokus ove konferencije biće na rješenjima iz oblasti informacione bezbjednosti, s obzirom na sve veći broj cybersecurity incidenata, kako kod nas, tako i u cijelom svijetu. Prisutne će biti najveće svjetske kompanije sa svojim rješenjima, da ne nabrajamo sve, ali evo nekih: Cisco, Checkpoint, Fortinet, HPE, Dell, Lenovo, VEEAM, Vmware… Takođe, biće predstavljeni i neki vendori sa kojima do sada nismo imali previše kontakata, a izrazili su interes da sarađuju sa našom kompanijom.
 

Konferencija će zasigurno biti veliki uspjeh za sferu IT infrastrukure i doprinijeti povezivanju svih njenih aktera. Koliki je po Vašem mišljenju značaj Prointer IT Infrastructure Days konferencije za industriju te da li već postoje planovi za naredni, još veći događaj?
 

Konferencija ovog formata kao rezultat uvijek ima pozitivan efekat na cjelokupnu IT industriju, na zadovoljstvo svih prisutnih. Klijenti se na ovaj način edukuju i traže najbolja rješenja da unaprijede svoje poslovanje, dok proizvođači i implementatori imaju šansu da se predstave i odgovarajuća tehnološka rješenja ponude klijentima. 
 

Naša kompanija barem jednom godišnje organizuje ovakve konferencije, ali na žalost u prethodnom periodu zbog pandemija COVID-19 virusa često smo bili primorani da konferenciju organizujemo u drugačijem formatu (online, putem različitih alatki za kolaboraciju). Smatramo da je sada znatno povoljnija epidemiološka situacija i da će ova konferencija u “live” formatu biti pun pogodak.

POVEZANE VIJESTI

one-news

„Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje: I ove godine predstavljena najsavremenija IT rješenja

17.05.2023

Najsavremenija rješenja iz oblasti sajber sigurnosti i sve ono što je u ovom trenutku izazov u digitalnoj transformaciji, brojni partneri iz svijeta informacionih tehnologija i njihovi klijenti imali...

one-news

Pobošljavanje palete usluga nabavkom HPE Alletra Storage-a

28.04.2023

Nabavka novog HPE Alletra Storage uređaja od velikog je značaja za našu kompaniju koja se između ostalog bavi cloud uslugama i hostingom IT servisa za klijente. Ovaj uređaj omogućava nam da povećamo...

one-news

Za nove-stare uspjehe na novoj lokaciji

28.03.2023

Na zadovoljstvo svih zaposlenih, naša kompanija odnedavno radi u novom prostoru, prilagođenom ne samo poslovnim, već i zahtjevima i potrebama svakog čovjeka. Svaki od pet spratova ima svoju boju, a...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city