Prointer-logo
smartcitygraphic

PROINTER

RJEŠENJA KOJIMA VJERUJETE

scroll-arrow
jobicon

Želiš postati dio

PRO TIMA?

Postani dio podsticajnog radnog okruženja u kome se svaki dan nudi prilika za učenje i usavršavanje.

Prijavi se na:
posao@prointer.ba

Sljedeći oglas

/

 • SR
  EN
 • AKTUELNO

  PODRŽAVAMO, DOPRINOSIMO, UNAPREĐUJEMO

  PRO EVENT

  Prointer IT infrastructure days 2023

  Prointer IT infrastructure days 2023

  Najsavremenija rješenja iz oblasti sajber sigurnosti i sve ono što je u ovom trenutku izazov u digitalnoj transformaciji, brojni partneri iz svijeta...

  VIŠE scroll-arrow scroll-arrow scroll-arrow
  slider-pic

  PROIT

  KORPORATIVNI VIDEO

  Prointer ITSS

  Novim korporativnom videom šaljemo posebnu motivacionu poruku. Viziju kompanije Prointer ITSS predstavili smo kroz stalni proces pronalaska rješenja....

  VIŠE scroll-arrow scroll-arrow scroll-arrow
  slider-pic

  PROIT

  Informacioni sistem “eBeba”

  Završena obuka medicinskih radnika u svim porodilištima u Republici Srpskoj

  Sve počinje i završava se u porodilištu, barem što se tiče obimne papirologije za prijavu novorođenčeta radi koje se nekad danima obigravalo po...

  VIŠE scroll-arrow scroll-arrow scroll-arrow
  slider-pic

  PROKARIJERA

  Pokreni karijeru uz Prointer ITSS

  Prvi interaktivni oglas za posao

  Da li ste dostigli plafon u karijeri i spremni ste za promjenu životnog poziva? Ako jeste, kompanija Prointer ITSS pravo je mjesto za vas.   Pod...

  VIŠE scroll-arrow scroll-arrow scroll-arrow
  slider-pic

  PROINTER

  RJEŠENJA I USLUGE

  services-pic

  SISTEM INTEGRATOR

  • MREŽNA RJEŠENJA
  • SIGURNOSNA RJEŠENJA
  • DATA CENTAR
  • USLUGE
  • IZGRADNJA I ODRŽAVANJE KOMUNIKACIONE INFRASTRUKTURE
  services-pic

  POSLOVNA RJEŠENJA

  • SMART CITY SOLUTIONS
  • IMPLEMENTACIJA SAP TRM, CRM PI I BW MODULA
  • IMPLEMENTACIJA MICROSOFT DYNAMICS 365 RJEŠENJA
  • IMPLEMENTACIJA DMS SISTEMA
  • ODRŽAVANJE SAP ERP I BW SISTEMA
  services-pic

  SISTEMI TEHNIČKE ZAŠTITE

  • KONTROLA I EVIDENCIJA RADNOG VREMENA
  • VIDEO NADZOR
  • PROTIVPROVALNA ZAŠTITA
  • SISTEMI ZA DOJAVU POŽARA
  • INTERFONSKI SISTEMI
  • SISTEMI OZVUČENJA
  • SISTEMI INFO PANELA
  services-pic

  INOVACIJE

  • SARADNJA SA UNIVERZITETIMA
  • CALCULUS TRENING CENTAR
  • EDUKACIJA ROBOKDS
  • ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ
  • INOVATIVNI EKOSISTEM

  NAŠ TIM JE

  IZVOR ZNANJA I INOVACIJA

  Kompanija Prointer je počela s radom 2015. godine s ciljem da bude nosilac inovacija koje stvaraju moderno i napredno poslovno okruženje. Pouzdanost, fleksibilnost i orjentisanost ka rješavanju problema su naše glavne karakteristike. Dostići izvrsnost u svim aspektima je glavni motiv kojim smo vođeni u radu s našim klijentima. Tržištu donosimo uvijek aktuelna poslovna rješenja kada je riječ o razvoju, implementaciji, te održavanju kompleksnih i cjelovitih poslovnih informatičko-komunikacionih sistema. Usvajanjem novih globalnih tehnologija i njihovim prilagođavanjem lokalnim potrebama, obrazovanjem i certifikovanjem zaposlenih, te razvijanjem dugoročnih odnosa s klijentima i partnerima, nastojimo da se razvijamo brže od tržišta. Konstantno unapređivanje našeg poslovanja doprinosi rastu i razvoju naše kompanije, naših zaposlenih, ali i naših klijenata.

  ŽELIŠ POSTATI DIO

  PRO TIMA

  Širenjem poslovanja i otvaranjem novih radnih mjesta podstičemo razvoj tržišta, a našu kompaniju jačamo stvarajući tim perspektivnih, iskusnih i posvećenih stručnjaka. Postani dio podsticajnog radnog okruženja u kome je svaki dan nudi prilika za učenje i usavršavanje.

  posao@prointer.ba

  Solutions bg

  NAŠA RJEŠENJA

  ZA OSTVARENJE VAŠIH CILJEVA

  Implementacija SAP-a - Poreska uprava Republike Srpske

  Evidencija nezaposlenih lica i posredovanje

  Implementacija CheckPoint Next Genaration Firewall-a NGFW - MTEL

  Data Centar i LAN mreža – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske

  Video konferencijski sistem – Elektroprivreda Republike Srpske

  LAN i WAN mreža – Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

  Implementacija IP telefonije – Pošte Srpske

  Implementacija SAP-a - Poreska uprava Republike Srpske

  Našim klijentima nudimo pomoć pri izboru, implementaciji i održavanju rješenja iz širokog portfolija SAP proizvoda uključujući: ERP, rješenje za javni i energetski sektor, CRM i BI. Za našeg klijenta, Poresku upravu Republike Srpske, implementirali smo SAP TRM modul – Tax and Revenue Management – Public Sector , zajedno sa SAP CRM modulom – Customer Relationship Management, kao i moduli moduli SAP PSCD (Public Sector Collections and Disbursements) i SAP BI (Business Intelligence)

  Implementacija je podrazumijevala fokus na online podnošenje poreskih prijava i elektronskom dostavljanju akata poreskim obveznicima, s ciljem povećanja naplate poreza kroz automatizaciju i optimizaciju procesa u Poreskoj upravi. Implementacija SAP rješenja u Poresku upravu RS rezultovala je boljom i efikasnijom naplatom poreza.

  SAP-logo

  Evidencija nezaposlenih lica i posredovanje

  Projekat Implementacije softvera za evidenciju nezaposlenih lica i poslodavaca za potrebe Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske trenutno je u garantnom roku. Kao platformu za ovaj projekat iskoristili smo Microsoft Dynamics 365. Sistem pokriva sve elemente rada sa nezaposlenim licima (prijava na evidenciju, proces savjetovanja, kreiranje Individulanog plana zapošljavanja, ostvarena prava nezaposlenih lica, izdavanje potvrda itd). Rješenje olakšava poslovanje Zavoda, evidencije su urednije a briga o nezaposlenim je jednostavnija i unapređena. Osim evidencije nezaposlenih lica, sistem omogućava evidenciju poslodavaca, podatke o potrebama na tržištu rada i pokriva kompletan proces uparivanja ponude i potražnje.

  Do sada su na našem tržištu CRM rješenja posmatrana kao rješenja za prodajne firme, a ovim primjerom smo pokazali da se Dynamics 365 može iskoristiti za svakog pravnog subjekta koji želi da unaprijedi svoj odnos sa klijenima. Za ovaj projekat kompanija je dobila i prestižnu nagradu od strane Microsoft BiH kao Partner godine za Business App implementaciju.

  SAP-logo

  Implementacija CheckPoint Next Genaration Firewall-a NGFW - MTEL

  Implementacija enterprise CheckPoint NGFW security rješenja na lokacijama Data centara Mtel-a u Banjoj Luci.

  Ovim rješenjem MTEL redudantnim firewall-ima u svojim data centrima omogućuje visoku dostupnost svojih servisa prema Internetu, kao i sprečavanje bezbjednosnih incidenata koji mogu da ugroze rad IT infrastrukture MTEL-a.

  Data Centar i LAN mreža – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske

  Implementacija LAN mreže zasnovanih na Cisco layer 2 i layer 3 svičevima, visoke dostupnosti sa uplinkovima od minimalno 10 Gbps, integracija sa Data Centrom visoke raspoloživosti sa rješenjima baziranim na Cisco Nexus Data centar svičevima i DC Firewall-ima.

  Ovim rješenjem UKC RS ima stabilnu i visoko propusnu mrežu koja treba da ispuni zahtjeve modernih zdravstvenih ustanova.

  Video konferencijski sistem – Elektroprivreda Republike Srpske

  Cisco telepresence rješenje implementirano na lokacijama Banja Luka i Trebinje, omogućuje besplatne video pozive između sjedišta kompanije, te održavanje prezentacija nezavisno od mjesta održavanja istih.

  Ovo rješenje donosi značajne uštede u pogledu putnih troškova, kao i samog vremena potrebnog za održavanje redovnih sastanaka

  LAN i WAN mreža – Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

  Rješenje bazirano na Cisco redudantim core svičevima, gdje su biroi i filijale ZZZ RS povezane sa centralnom lokacijom sa redudantim ruterima preko DMVPN-a.

  Na ovaj način je omogućena visoka dostupnost i nesmetan pristup centralnoj lokaciji što omogućuje visoku dostupnost servisa koje ZZZ RS nudi građanima.

  Implementacija IP telefonije – Pošte Srpske

  Rješenje je bazirano na Cisco Unifiled Communication Manageru CUCM koji omogućuje visoko dostupnu i pouzdanu IP telefoniju, koju mogu da koriste zaposleni u Poštama Srpske.

  Ovim rješenjem se kroz kontrolu troškova i besplatnom internom komunikacijom omogućuju značajne uštede u pogledu troškova komunikacije.

  PROINTER

  <p style="text-align:center !important"><b>Prijavi se na:</b> <br><a style="color:#e3051b;margin-top:5px;font-size:18px;" href="mailto:posao@prointer.ba">posao@prointer.ba</a></p>

  test

  Polja sa * je obavezno popuniti!

  Prointer-logo
  Smart-city Smart-city