Prointer ITSS – timskim radom, znanjem i kvalitetom do pozicije IT lidera

03.12.2021
Podijeli na:
one-news-pic

Graditi tim, edukovati kadar i klijentima uvijek nuditi inovativna i kvalitetna rješenja koja će im unaprijediti poslovanje je recept koji je kompaniji Prointer ITSS, članici Infinity International Group, obezbijedio poziciju IT lidera u Bosni i Hercegovini.

 

Recept za uspjeh je i „pratiti svjetske trendove, a graditi domaću kompaniju“, poručuju također iz Prointer ITSS, jer se na taj način BiH ucrtava na globalnoj mapi država, koje nude kvalitet i stvaraju klimu da ozbiljni partneri i velika imena ovog biznisa još otvorenije zakorače na domaće tržište.

 

O liderskoj poziciji kompanije Prointer ITSS, svjedoči i ovogodišnje priznanje kompanije Hewlett Packard Enterprise (HPE), svjetskog imena u informatičkoj tehnologiji, koja je baš njima dodijelila status partnera godine.

 

Činjenica je da nije lako ići u korak sa modernim tehnologijama koje se sve brže mijenjaju i sve više napreduju, ali upravo zato mi nikad nismo odustali od kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja zaposlenih uz praćenje novih trendova, jer je to sigurna investicija za budućnost. Iz godine u godinu imamo sve više stručnjaka koji stalno unapređuju svoja znanja i stiču sertifikate i licence iza kojih stoje vodeći, globalni IT lideri. Upravo to najviše i jača poziciju kompanije kakva je Prointer, a to je prepoznala i ugledna kompanija HPE, kao i mnogi prije nje“, ističe Gordana Kovačević, direktorica Prointer-a.

 

Sa svoje dvije kompanije u Sarajevu i Banjaluci, Prointer ITSS se, za nešto više od pet godina postojanja, radom i kvalitetom nametnuo kao sinonim za digitalnu transformaciju u BiH.

 

Projekti i rješenja u oblasti digitalizacije i stvaranja modernog poslovnog ambijenta rezultirali su statusom Gold SAP partnera.

 

SAP integrisani informacioni sistem koji obuhvata sve korporativne, finansijske, logističke i procese upravljanja ljudskim resursima, Prointer ITSS je uspješno implementirao u Poreskoj upravi, Šumama i Putevima Republike Srpske, a održava ga u Elektroprivredi RS i Elektroprenosu BiH“, naglašava Kovačević.

 

I u krizi izazvanoj pandemijom COVID-19, kako dalje naglašava Kovačević, prevashodni cilj kompanije bio je da se sačuva kadar, što je glavni preduslov za realizaciju već osmišljenih, ali i novih ideja i projekata.

 

Kriza je neminovno uticala i na industriju informacionih tehnologija, ali ujedno pokazala da IT sektor zbog svojih kreativnih potencijala i inovativnih rješenja uvijek ima šansu više.

 

Zato smo nastavili sa novim zapošljavanjem i privukli i nove stručnjake raznih profila. Na taj način smo otvorili vrata svima onima koji žele da rade, uče i oprobaju se u vještinama koje nisu ni slutili da posjeduju. Mislim da s pravom možemo da se pohvalimo da smo u proteklih godinu dana zaposlili skoro 80 novih radnika koji su postali dio naše IT priče upravo zbog stručnosti i talenta“, ističe Kovačević.

 

Upravo su brojna ograničenja zbog pandemije, stvorila priliku da u mnogo većoj mjeri ukažu povjerenje domaćim snagama i stručnjacima, smatraju u Prointeru i naglašavaju da ih u IT sektoru zaista imaju.

 

Kao izuzetno važan dio i sadašnjosti i budućnosti, informacione tehnologije postale su segment bez kojeg nema kvalitetnog poslovanja. Stoga će usvajanje i osvajanje globalnih tehnologija, koje treba prilagoditi lokalnim potrebama, biti i dalje misija Prointera.

 

Vrijeme je da ne samo javni sektor, već i male i srednje kompanije uz vladine podsticaje uvedu savremene tehnologije zarad povećanja produktivnosti. Više niko ne može osporiti da svi zajedno, od najmanjeg do najvećeg biznisa, moramo ulagati u tehnologije i osvajati ih, mnogo više nego do sada“, poručuju iz te kompanije.

POVEZANE VIJESTI

one-news

„Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje: I ove godine predstavljena najsavremenija IT rješenja

17.05.2023

Najsavremenija rješenja iz oblasti sajber sigurnosti i sve ono što je u ovom trenutku izazov u digitalnoj transformaciji, brojni partneri iz svijeta informacionih tehnologija i njihovi klijenti imali...

one-news

Pobošljavanje palete usluga nabavkom HPE Alletra Storage-a

28.04.2023

Nabavka novog HPE Alletra Storage uređaja od velikog je značaja za našu kompaniju koja se između ostalog bavi cloud uslugama i hostingom IT servisa za klijente. Ovaj uređaj omogućava nam da povećamo...

one-news

Za nove-stare uspjehe na novoj lokaciji

28.03.2023

Na zadovoljstvo svih zaposlenih, naša kompanija odnedavno radi u novom prostoru, prilagođenom ne samo poslovnim, već i zahtjevima i potrebama svakog čovjeka. Svaki od pet spratova ima svoju boju, a...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city