ProKids festival

09.10.2021
Podijeli na:
one-news-pic

Najšarenija zabava na ProKids festivalu uljepšala je završnicu Dječije nedjelje u Delta Planetu u Banjaluci. Četvrti po redu, festival u organizaciji kompanije Prointer ITSS koja posluje u sastavu Infinity International Group je i ove godine ponudio mnoštvo radionica, muzike, plesa, glume i zabave.

 

Školica sporta bila je krcata i prije početka festivala, jer su se mališani koji su juče poranili u Delta Planet u Banjaluci odmah dohvatili penjalica i ostalih sprava na kojima je moglo da se skače i uživa.

 

Neki su sport ostavili za kasnije i  odmah se okupili oko bine, čekajući da na nju izađu njima omiljeni likovi koje su  prethodnih godina upoznali na PROkids festivalu. A onda se odnekud pojavio svemirac PROkid i jedva stigao da zagrli sve klince koji su mu potrčali u naručje. Tako je u već prepoznatljivo veseloj atmosferi počeo četvrti PROkids koji je i ove godine mališanima ponudio mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

 

Osim Planete spota, u Delta Planet smjestila se i Planeta zabave, kojom su odzvanjale pjesme dječijeg hora "Jazavac", a uz male balerine moglo se zaplesati ne samo u baletskom, već i u pop-rok ritmu.

 

Dok je čuveni Fazonko klincima objašnjavao šta su to fazoni i fore, a oni  odgovarali na njegova pitanja i nadmetali se ko će biti glasniji, nekoliko djevojčica mirno je sjedilo u jednom od kutaka festivala i oslikavalo babuške. U tome im je pomagala Natalija Avdonina iz Ruskog kulturnog centra, koja kaže da joj je zadovoljstvo što je bila dio ovakve dječije zabave.

 

U drugom kutku, na Planeti zdravlja, baš kao i svake godine radila je "Bolnica za bubamare". Tamo se učilo kako pravilno oprati zube, a onda se malo zavirivalo i u svijet ispod mirkoskopa. Kutak za oslikavanje lica, kao i obično bio je prepun. Mališani su odatle izlazili s pravim umjetničkim djelima koja su krasila njihove obraze, čela i nosiće.

 

Prepuno je bilo i na Prirodno-matematičkom fakultetu. Tu se smjestila Planeta nauke, jer su organizatori  festivala iz kompanije Prointer ITSS koja posluje u sastavu Infinity International Group, podijelii više od 250 ulaznica za tamošnji planetarijum, akvarijum i terarijum. Tamo su mališani odgledali kako se kreću planete i zvijezde u vasioni i kako izgledaju ribe, kornjače, gušteri i zmije koje su nam stigle iz dalekih krajeva.

 

Nije zaboravljena ni Planeta mašte. I za nju je podijeljeno više od 100 karata, a mališani će se tamo spustiti u srijedu uveče. U Dječijem pozorištu moći će da odgledaju predstavu "Pitam se, pitam, koliko sam bitan", makedonskog Teatra za djecu i mlade.

 

Zato im i dogodine obećavaju sjajan provod na njima omiljenom PROkids festivalu.  

POVEZANE VIJESTI

one-news

„Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje: I ove godine predstavljena najsavremenija IT rješenja

17.05.2023

Najsavremenija rješenja iz oblasti sajber sigurnosti i sve ono što je u ovom trenutku izazov u digitalnoj transformaciji, brojni partneri iz svijeta informacionih tehnologija i njihovi klijenti imali...

one-news

Pobošljavanje palete usluga nabavkom HPE Alletra Storage-a

28.04.2023

Nabavka novog HPE Alletra Storage uređaja od velikog je značaja za našu kompaniju koja se između ostalog bavi cloud uslugama i hostingom IT servisa za klijente. Ovaj uređaj omogućava nam da povećamo...

one-news

Za nove-stare uspjehe na novoj lokaciji

28.03.2023

Na zadovoljstvo svih zaposlenih, naša kompanija odnedavno radi u novom prostoru, prilagođenom ne samo poslovnim, već i zahtjevima i potrebama svakog čovjeka. Svaki od pet spratova ima svoju boju, a...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city