Race for the cure 2021

03.10.2021
Podijeli na:
one-news-pic

Registracijom brojnih trkača u čak 200 timova, učesnici “Race for the cure”, najvećeg sportskog događaja posvećenog zdravlju žena, sakupili su 85.000 KM zahvaljujući kojima će žene iz ruralnih područja lakše i brže stići do pregleda koji im može spasti život.

 

Mobilni mamografi, besplatni pregledi, psihološko savjetovanje, radionice – sve su to ženama koje boluju od karcinoma dojke obezbijedili humanitarci koji su širom Bosne i Hercegovine trčali za ozdravljenje.

 

Upravo poruka o humanosti bila je glavni motiv da srebrni sponzor ove velike, evropske manifestacije, bude i kompanija Prointer ITSS Sarajevo. Doprinos su dali i svojim timom trkača.

 

“Čast je i zadovoljstvo biti dio manifestacije koju poznaje cijela Evropa i čiji je cilj toliko human. Svjesni smo koliko žena u BiH ne odlazi na preglede i teško stiže do ljekara i zato je pomoć koju im humanitarci sa ove trke šalju zaista velika. Kao društveno-odgovorna kompanija, uvijek smo bili podrška važnim događajima koji promovišu zdravlje, sport, kulturu i tako će i ostati”, kaže Bojana Omerović, direktorica Prointera Sarajevo.

 

Trčeći na Trebeviću, Prointerov tim promovisao je i aplikaciju GO FAR Fondacije „Koračaj za humanost“. U pitanju je besplatna aplikacija pomoću koje ova humanitarna organizacija nastala u sastavu Infinity International Group „kupuje“ svaki pređeni korak, da bi prikupljena sredstva donirala za pomoć javnim kuhinjama, djeci i mladim talentima.

POVEZANE VIJESTI

one-news

„Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje: I ove godine predstavljena najsavremenija IT rješenja

17.05.2023

Najsavremenija rješenja iz oblasti sajber sigurnosti i sve ono što je u ovom trenutku izazov u digitalnoj transformaciji, brojni partneri iz svijeta informacionih tehnologija i njihovi klijenti imali...

one-news

Pobošljavanje palete usluga nabavkom HPE Alletra Storage-a

28.04.2023

Nabavka novog HPE Alletra Storage uređaja od velikog je značaja za našu kompaniju koja se između ostalog bavi cloud uslugama i hostingom IT servisa za klijente. Ovaj uređaj omogućava nam da povećamo...

one-news

Za nove-stare uspjehe na novoj lokaciji

28.03.2023

Na zadovoljstvo svih zaposlenih, naša kompanija odnedavno radi u novom prostoru, prilagođenom ne samo poslovnim, već i zahtjevima i potrebama svakog čovjeka. Svaki od pet spratova ima svoju boju, a...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city