Race for the cure 2021

03.10.2021
Podijeli na:
one-news-pic

Registracijom brojnih trkača u čak 200 timova, učesnici “Race for the cure”, najvećeg sportskog događaja posvećenog zdravlju žena, sakupili su 85.000 KM zahvaljujući kojima će žene iz ruralnih područja lakše i brže stići do pregleda koji im može spasti život.

 

Mobilni mamografi, besplatni pregledi, psihološko savjetovanje, radionice – sve su to ženama koje boluju od karcinoma dojke obezbijedili humanitarci koji su širom Bosne i Hercegovine trčali za ozdravljenje.

 

Upravo poruka o humanosti bila je glavni motiv da srebrni sponzor ove velike, evropske manifestacije, bude i kompanija Prointer ITSS Sarajevo. Doprinos su dali i svojim timom trkača.

 

“Čast je i zadovoljstvo biti dio manifestacije koju poznaje cijela Evropa i čiji je cilj toliko human. Svjesni smo koliko žena u BiH ne odlazi na preglede i teško stiže do ljekara i zato je pomoć koju im humanitarci sa ove trke šalju zaista velika. Kao društveno-odgovorna kompanija, uvijek smo bili podrška važnim događajima koji promovišu zdravlje, sport, kulturu i tako će i ostati”, kaže Bojana Omerović, direktorica Prointera Sarajevo.

 

Trčeći na Trebeviću, Prointerov tim promovisao je i aplikaciju GO FAR Fondacije „Koračaj za humanost“. U pitanju je besplatna aplikacija pomoću koje ova humanitarna organizacija nastala u sastavu Infinity International Group „kupuje“ svaki pređeni korak, da bi prikupljena sredstva donirala za pomoć javnim kuhinjama, djeci i mladim talentima.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city