Elektro-Bijeljina i Prointer ITSS, potpis ugovora

06.11.2019
Podijeli na:
one-news-pic

Direktori kompanija "Elektro-Bijeljina" i "Prointer ITSS" potpisali su u Bijeljini 7,5 miliona evra vrijedan ugovor za nabavku i instalaciju pametnog mjerenja, opreme i izmještanja mjernih mjesta i sistema za daljinsko očitavanje koji se finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.


Direktor Prointera Bojan Vujić rekao je da potpisivanje ugovora koji finansira EBRD potvrđuje da domaće firme imaju proizvode koje mogu prodati i van granica BiH.


"Ovo je dokaz da imamo proizvode koje možemo prodati na evropskom tržištu. Za nas predstavlja posebno zadovoljstvo što smo nosioci jednog konzorcijuma u kojem su kompanije iz Republike Srpske i Srbije svojim udruživanjem pokazale da imaju proizvode svjetskog kvaliteta", ocijenio je Vujić.


On je dodao da je "Elektro-Bijeljina` nabavkom savremenog sistema napravila značajan iskorak u poslovanju, kako na teritoriji Republike Srpske, tako i u regionu.

Vršilac dužnosti direktora "Elektro-Bijeljine" Vaso Arsenović izjavio je, nakon potpisivanja ugovora, da ovaj projekat podrazumijeva uvođenje sistema za daljinsko očitavanje 30.000 pametnih brojila i ugradnju 13.000 ormarića koji će poslužiti za izmještanje mjernih mjesta. Prema Arsenovićevim riječima, posao koji će biti urađen značiće dodatno poboljšanje mreže, efikasnije očitavanje i upravljanje sistemom isporuke električne energije, kvalitetnije snabdijevanje potrošača i smanjenje troškova.


Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da će ovaj veoma značajan ugovor omogućiti upravljanje i kontrolu potrošnje iz jednog centra, sa jednim softverom.


"To znači da će `Elektro-Bijeljina` biti jedna od najnaprednijih elektrodistribucija u `Elektroprivredi Republike Srpske` koja, u skladu sa restrukturisanjem, omogućava mnogo bolje uslove za elektrosnabdijevanje. Biće to najuređeniji sistem u elektrodistibutivnim preduzećima", naveo je Petrović.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city