VLADO ČIČIĆ: IT ga je osvojio - Radim i učim da postanem elektroinženjer

11.11.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Isključio je telefon da bismo na miru popričali, jer zvoni po čitav dan. Kome god se nešto pokvari ili, stručnije rečeno, ko god primjeti problem u funkcionisanju sistema, uhvati se za telefon i nazove Vladu Čičića, tehničara za tehničku podršku u kompaniji Prointer ITSS.

 

Koliko tih poziva on i njegove kolege dobiju dnevno? Baš mnogo, kaže mladi Vlado sa osmijehom nekoga kome to „zivkanje“ uopšte nije dosadilo.

 

„Naš sektor je odgovoran za funkcionisanje velikih broj sistema koje održavamo i zato se klijenti najprije obraćaju nama. Ništa od tih problema ne može dugo da čeka i zato moramo brzo da reagujemo“, objašnjava Vlado i napominje da mu je ovo doba korone donijelo još više posla.

 

„Dosta ljudi radi od kuće, pa samim tim ima i više problema zbog udaljenih lokacija i povezivanja na VPN, ali sve se to riješi i stigne“, kaže 22-godišnji mladić koji zaista stiže na sve strane.

 

Između ostalog, stiže i da polaže ispite, jer sebe, jednog dana, vidi kao inženjera elektrotehnike. Priznaje da mu se neki drugari čude što uporedo radi i uči, umjesto da uživa u studentskim danima.

 

„Jeste, ponekad me pitaju kako mi sve to nije previše, ali, eto, nije. Inače sam po struci tehničar telekomunikacija i najprije sam se oprobao na mašinstvu, ali sam ubrzo shvatio da mi Elektrotehnički fakultet više odgovara. Zasad sve to stižem, na fakultetu imaju razumijevanja za moj posao i važno je da ništa ne trpi“, priča Vlado sa osmijehom koji je vjerovatno zaslužan što za njega svi imaju razumijevanja.

 

Prointer mu je, kaže, prvo radno mjesto i zasad ga ne bi mijenjao. Hvali ekipu sa kojom radi, a naročito sve ono čemu su ga naučili.

 

„Rijetko gdje bih na našem prostoru mogao da naučim ono što sam naučio ovdje. Osjećam da ima priliku da sebe izgradim u svakom smislu, jer sam bukvalno krenuo od početka. Dobro je što moj posao sad nije usko specijalizovan, tako da radim i mreže i dio sistema integracija i praktično sam uključen u sve segmente“, objašnjava Vlado i priznaje da još nije odlučio na kojoj poziciji u Prointeru želi da bude, jednom, kad dođe i diploma.

 

Zato je potpuno siguran na kojoj poziciji u svojoj kompaniji svakako želi da ostane.

 

„Igram košarku za Prointer koji je dio ovdašnje IT lige, a čini je osam ekipa. Ove godine nam je za dlaku izmaklo prvo mjesto, zato dogodine pucamo na trofej“, kaže Vlado koji je nekad bio i košarkaš juniora Igokee.

 

Osim košarke, često je i u teretani, jer, zapravo, nema sporta koji ne voli. Voli i društvo i izlaske, a da nije korone i to bi stigao. Kako?

 

„Pa, uvijek treba naći balans“, kaže Prointerov „dječak za primjer“.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city