SANDRA JOVANOVIĆ: Nepresušna energija recept za SAP uspjeh

14.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Ponekad radim i po pet poslova istovremeno, pa mi kažu – uspori malo. I usporim, na trenutak, ali čim se resetujem nastavljam istim tempom. To sam ja, uz širok osmijeh priznaje Sandra Jovanović, rukovodilac sektora za razvoj SAP rješenja u kompaniji Prointer ITSS.

 

Ona, zapravo, radi mnogo više od tih pet poslova istovremeno i to vam, čim je upoznate, više ne djeluje kao nemoguća misija. Zato se njenoj definiciji da SAP konsultante prije svega pokreće strast, nema šta dodati.

 

„Mi moramo biti, da tako kažem, zagriženi za ovaj posao i posvećeni do maksimuma, a takvi, uglavnom, i jesmo. I znate li šta se onda dogodi? Što više otkrivate i učite, shvatate koliko „ne znate“ i to je nešto što vas stalno pokreće naprijed. Ponekad se čini da nema kraja, ali to i jeste čar ovog posla jer pomijeranjem granica i izlaskom iz zone komfora pokrećete vaš profesionalni rast i razvoj“, kaže Sandra.

 

Priznaje da joj radni dan ponekad traje i po 12 sati, da u takve dane često spadaju i vikendi i da rukovođenje SAP sektorom znači velika odricanja, ali za sve to ima razumno objašnjenje – kvalitetna ekspertiza u toj oblasti otvara sva vrata na svim meridijanima.

 

„Želim da iskoristim priliku da još mnogo toga naučim, ali i da naučim i obučim svoje kolege kojima sam mentor. Želja mi je, takođe, da u Prointeru napravimo bazu konsultanata iz koje ćemo generisati prave vrijednosti bazirane na znanju, da to bude naš domaći kadar i da maksimalno razvijemo timski duh. Usaglašen i stručan tim je moja misija“, otkriva Sandra i smješka se na konstataciju da ni ta misija, kad je ona u pitanju, neće biti nemoguća.

 

A da je, u stvari, sve moguće, pokazuje i činjenica da je Sandra, osim što je rukovodilac, i dalje funkcionalni SAP konsultant i tog posla se, kaže, nikad ne bi odrekla. Vjerovatno zato što taj posao znači da ste ovladali kompleksnim sistemom koji obuhvata sve korporativne, finansijske, logističke i procese upravljanja ljudskim resursima.

 

„Biti SAP konsultant je izuzetno atraktivan posao i tih profila na našem tržištu, pa ni u regionu, nema mnogo. Osim toga, interesantna je činjenica da među SAP konsultantima ima mnogo različitih akademskih usmjerenja, od ekonomista, matematičara, elektro i mašinskih inženjera, pa čak i tehnologa. To pokazuje da se mnoga znanja iz oblasti ove vrste IT i poslovnog konsaltinga razvijaju kroz praksu i posao. Naravno, mnogo je tu literature, kurseva, vebinara, treninga, a kada „pritisnu“ rokovi uči se i kroz projekte i implementaciju“, objašnjava Sandra.

 

I sama je po struci ekonomista, a kako od „osnovne“ ekonomije ne bi previše odlutala završava master i iščitava neku staru i novu literaturu. Pitanje otkud joj i za to vremena, bilo je suvišno postavljati, jer je, u međuvremenu, našla vremena i za kurs neurolingvističkog programiranja.

 

„Privukao me je pojam programiranja, a ispostavilo se da je to neka vrsta moderne psihologije koja nam daje znanje, metode, vještine i tehnike za postizanje izvrsnosti kako na ličnom tako i na profesionalnom planu. I dosta mi je značilo, jer sam osvijestila određene obrasce ponašanja koje svi mi znamo, ali ih nekako ne primjenjujemo. Sada pokušavam da i ta znanja primijenim na svoj tim, jer ljudi su različiti, neki previše ćute, a zapravo se o svemu mora otvoreno razgovarati kako bismo osvijestili i iskoristili svoje potencijale i lakše došli do željenih zajedničkih ciljeva“, kaže Sandra.

 

Inače, ona ima vremena i volje da o svemu porazgovara i sa komšijama, jer u svojoj zgradi vodi kompletno poslovanje u vezi sa zajednicom etažnih vlasnika. Nekad je bila košarkašica i trenirala u KK Mladi Krajišnik, a nakon toga i trener volonter mlađih naraštaja u KK Partizan. Na Ekonomskom fakultetu bila je student-prodekan i uvijek aktivna u Savezu studenata. Sada je često aktivna i kao školarac, kada njenoj trinaestogodišnjoj ćerki zatreba pomoć.

 

A u slobodno vrijeme, bavi se fitnesom. Otkud joj još i slobodno vrijeme?! Pa, to je Sandra.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Network Security Engineer: Key to fail-safe binding

10.10.2022

Everything needs to be well and precisely designed, configured and adjusted, so that network "traffic" functions without interruptions and without errors. More precisely, while respecting protocols...

one-news

Business intelligence: a BI consultant knows how to get it

27.09.2022

Logic, analytics, "capturing" details, patience - among other things, you will recognize a good BI consultant by this. Translated from English, BI is, in fact, business intelligence, and a BI...

one-news

Team Building 2022

22.09.2022

A special team spirit definitely marked the weekend behind us, because we replaced the offices with the beach. At this year's team building, which took place at the Pearl Beach Resort in Čanj, the...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city