Oproštaj na Planeti sporta: Završen treći PROKids festival

10.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Časovima košarke u banjalučkoj dvorani Obilićevo, završen je ovogodišnji PROKids festival.

 

Igrajući basket sa košarkašima OKK Feniks, svemirac PROKid i mališani uživali su na Planeti sporta. Na petoj, posljednjoj planeti klinci su učili od iskusnih košarkaša koji su ujedno najavili i besplatnu školu "Mini basket za sve" za narednu godinu u pet osnovnih škola.

 

Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS, mališanima je uljepšao Dječiju nedjelju, vodeći ih svakog dana na neku novu planetu i do nekih novih saznanja. Zahvaljujući besplatnim kartama, mališani su u proteklih pet dana u Dječijem pozorištu Republike Srpske mogli da pogledaju predstave sa 19. Međunarodnog festivala za djecu. Na Planeti nauke, na Prirodno-matematičkom fakultetu, vidjeli su Planetarijum i brojna čuda vasione, kao i ribe i životinje iz dalekih zemalja u Akvarijumu i Tererijumu.

 

Banjalučki vrtići "preselili" su se i na Planetu zdravlja na koju se ove godine smjestila i Bolnica za bubamare. U njoj su, na zanimljiv način, djeca učila o zdravlju, higijeni, lijekovima, ali i kako da odagnaju strah od doktora i bijelih mantila.

 

Svemirac PROKid koji ih je pratio u stopu, odveo ih je i na Planetu zabave. Tamo su uz Fazonka i maskote, igračke i šarene balone, uživali u mnoštvu zabavnh sadržaja i obnovili znanje o dječijim pravima.

 

Festival je ove godine, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, morao biti malo drugačiji od prethodnih, ali je, ipak, bio pun pogodak, kažu organizatori.

 

"Teško je procijeniti na kojoj planeti su se mališani bolje zabavljali, ali i dosta toga naučili. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da i trećim PROKids festivalom obradujemo djecu, što nam je i bio cilj. Prointer je ovogodišnjim festivalom, a to će činiti i ubuduće, još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Zato se vidimo i dogodine", kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

 

Druženje je za godinu dana mališanima obećao i svemirac PROKid od kojeg su se djeca oprostila zagrljajima i pitanjem: Kad ćeš nam opet doći?

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city