Oproštaj na Planeti sporta: Završen treći PROKids festival

10.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Časovima košarke u banjalučkoj dvorani Obilićevo, završen je ovogodišnji PROKids festival.

 

Igrajući basket sa košarkašima OKK Feniks, svemirac PROKid i mališani uživali su na Planeti sporta. Na petoj, posljednjoj planeti klinci su učili od iskusnih košarkaša koji su ujedno najavili i besplatnu školu "Mini basket za sve" za narednu godinu u pet osnovnih škola.

 

Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS, mališanima je uljepšao Dječiju nedjelju, vodeći ih svakog dana na neku novu planetu i do nekih novih saznanja. Zahvaljujući besplatnim kartama, mališani su u proteklih pet dana u Dječijem pozorištu Republike Srpske mogli da pogledaju predstave sa 19. Međunarodnog festivala za djecu. Na Planeti nauke, na Prirodno-matematičkom fakultetu, vidjeli su Planetarijum i brojna čuda vasione, kao i ribe i životinje iz dalekih zemalja u Akvarijumu i Tererijumu.

 

Banjalučki vrtići "preselili" su se i na Planetu zdravlja na koju se ove godine smjestila i Bolnica za bubamare. U njoj su, na zanimljiv način, djeca učila o zdravlju, higijeni, lijekovima, ali i kako da odagnaju strah od doktora i bijelih mantila.

 

Svemirac PROKid koji ih je pratio u stopu, odveo ih je i na Planetu zabave. Tamo su uz Fazonka i maskote, igračke i šarene balone, uživali u mnoštvu zabavnh sadržaja i obnovili znanje o dječijim pravima.

 

Festival je ove godine, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, morao biti malo drugačiji od prethodnih, ali je, ipak, bio pun pogodak, kažu organizatori.

 

"Teško je procijeniti na kojoj planeti su se mališani bolje zabavljali, ali i dosta toga naučili. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da i trećim PROKids festivalom obradujemo djecu, što nam je i bio cilj. Prointer je ovogodišnjim festivalom, a to će činiti i ubuduće, još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Zato se vidimo i dogodine", kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

 

Druženje je za godinu dana mališanima obećao i svemirac PROKid od kojeg su se djeca oprostila zagrljajima i pitanjem: Kad ćeš nam opet doći?

POVEZANE VIJESTI

one-news

Team Building 2023

18.09.2023

Last weekend brought us an unforgettable team experience in beautiful Petrovac na Moru. Without obligations and activities, we focused on what makes us special - our team spirit and great...

one-news

Implementation of a new information system in the Public Enterprise “Šume Republike Srpske“

06.07.2023

We have successfully implemented a new information system in the Public Enterprise “Šume Republike Srpske“. As leading experts in information technology, we have worked hard to enable the...

one-news

Enjoying nature with the culinary skills of our employees

03.07.2023

Last week we organized an unforgettable day full of fun and team spirit in nature!   Our employees gathered at a beautiful location, where, in addition to sports games, they competed in making...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city