Kajak safari na Vrbasu: Škola, rekreacija i romantika

25.09.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Rekreacija i avantura u kojoj se svašta može vidjeti i naučiti, pa i to kako da postanete kajakaš. Ne baš profesionalni, ali makar kajakaš za svoju dušu koji, kad god to poželi, može odveslati Vrbasom.

 

Otprilike tako je sve zamislio proslavljeni kajakaš Darko Savić, a onda je zahvaljujući podršci kompanije Prointer ITSS i brenda GoPro realizovao projekat „Kajak safari“.

 

Safari na vodi trebalo bi da kajakaško veslanje približi svim uzrastima i generacijama, a zahvaljujući malo drugačijim, širim i stabilnijim čamcima, u taj poduhvat se mogu upustiti i amateri.

 

„Ta ideja mi se godinama vrzmala po glavi, ali falilo je i vremena i novca, a onda nam je Prointer izašao u susret i uspjeli smo da nabavimo potrebnu opremu. Ovakav vid aktivnosti podrazumijeva boravak na vodi i u prirodi, promoviše prirodne resurse našeg okruženja, okuplja mlade naraštaje i nova je turistička ponuda Banjaluke“, objašnjava Darko o čijem poduhvatu najbolje svjedoče vrhunski snimci GoPro kamera, a od danas i promotivni video za koji su zaslužni prijatelji projekta.

 

U proteklih mjesec i po dana, otkako je sve počelo, organizovano je nekoliko izleta, a o veslanju i kajaku skoro sve su naučili klinci iz dva banjalučka vrtića i to na vrlo specifičan način. Darko im je, veslajući Vrbasom, ispričao da su Indijanci bili prvi koji su vozili kajak i kanu, a onda se odnekud zaista pojavio „Indijanac“ i izazvao pravo oduševljenje.

 

„Vjerujem da će djeca taj doživljaj upamtiti i možda će se neko od njih u budućnosti i profesionalno baviti kajakom. Naš cilj i jeste bio da prije svega mališanima pokažemo da je to divna vještina, a u planu nam je da u sljedećoj sezoni oko 80 odsto svih aktivnosti bude usmjereno na mlađe uzraste. Ovo je, između ostalog, i zamišljeno kao škola sporta na vodi“, kaže Darko.

 

Za sljedeću sezonu ima još planova, a dotad će stići i preostala oprema na koju se zbog pandemije i granica mora pričekati. Važno je da je ono što je nabavljeno poslužilo svrsi, a Darku se posebno dopalo što je poslužilo i ljubavi. Hvali se da je već odveslano nekoliko „tura u dvoje“, pa bi safari na Vrbasu mogao da bude i sinonim za romantiku.

 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city