ZVJEZDANA VUKAJLOVIĆ: Ko kaže da je matematika bauk?

16.09.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Volite svoj posao, ali više volite vikend, pa se budilniku u ponedjeljak ujutro baš i ne radujete. E, ima i onih kojima taj budilnik ne smeta. Ne smeta im ni ponedjeljak. Ako ne vjerujete, upoznajte Zvjezdanu Vukajlović, BI konsultanta u kompaniji Prointer ITSS.

 

Zvjezdana je, zapravo, zaljubljenik u svoju matematiku i informatiku i sve ono što se uz pomoć tih nauka može otkriti i postići. A toga je, kaže, mnogo više nego što se može i zamisliti.

 

„Kad sam taj fakultet upisivala nisam imala ideju šta ću tačno raditi, u stvari, mislim da je niko od nas tada nije imao. Znali smo da je matematika opšte znanje, a tek kasnije smo otkrivali da je to znanje primjenjivo u mnogim oblastima. A zašto je to tako? Zato što vas matematika nauči da logički razmišljate i analizirate procese. Zahvaljući tome možete razumjeti poslovni proces bilo koje kompanije “, objašnjava Zvjezdana.

 

Dokaz za to je i njena pozicija u kompaniji koja se bavi informacionim tehnologijama. Zvjezdana je baš tu pronašla savršeni spoj matematike, biznisa i tehnike. I ujedno uspjela da nam objasni šta je to BI konsultant.

 

„Mi se bavimo poslovnim izvještavanjem, tačnije, pravimo sistem za poslovne korisnike kako bi oni mogli da kreiraju sopstvene izvještaje o poslovanju. To, između ostalog, podrazumijeva mnogo analitike i rada sa klijentima, što našem poslu daje dodatnu dinamiku“, kaže Zvjezdana.

 

Još nešto važno treba reći o BI konsultantima – malo ih je u toj branši, pa su i traženi na tržištu. A kad postanu vrsni u svom poslu, svijet je njihov.

 

„Ja zaista ne planiram da idem odavde, iako sam sigurna da bih mogla da nađem posao gdje god da odem, zahvaljujući svemu što sam naučila u Prointeru. Mi trenutno radimo na sjajnim projektima i stičemo zanje i iskustvo koje se malo gdje može steći. U pitanju su svjetska rješenja i to iskustvo je primjenjivo bilo gdje na zemaljskoj kugli“,  tvrdi Zvjezdana.

 

U privatnom životu – još jedno neprocjenjivo iskustvo. Zvjezdana je majka dvoje djece koja su, kaže, savršen balans, naročito u danu kad posla bude preko glave. Mada ona i takav dan voli, čak i ako je ponedjeljak.

 

A što se hobija tiče, i na tom mjestu je matematika. Pa neka se sad neko usudi da kaže da je ta nauka jedan veliki bauk.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city