DEJAN IVIĆ: Do doktorata i prije tridesete - u IT-u je sve moguće

12.08.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Ako želite stalno da učite, radite na sebi i usavršavate se, dođite kod nas. Ovdje vam definitivno neće biti dosadno, neće vas savladati rutina i nećete raditi isti posao svaki dan.

 

PROČITAJTE VIŠE: Mirko Kukoleča: Klinci na satu imaju bolje računare nego što smo mi mogli i da sanjamo

 

Tako Dejan Ivić, inženjer automatizacije u kompaniji Prointer ITSS opisuje svoju firmu. Osim očiglednog talenta za promociju i reklamu, kaže da je dobar i u šahu i stonom tenisu, a nije loš ni kad se društvo okupi u kafani. Ipak, najbolji je kad je na svom terenu.

 

A koliko je na tom terenu zaista dobar, najbolje svjedoči podatak da je sa svojih 28 godina već stigao do doktorskih studija u Beogradu.

 

„Završio sam elektrotehniku, smjer energetika i automatika, a nakon toga master studije, takođe u Beogradu. Sad je ovo logičan slijed događaja“, kaže uz nonšalatni osmijeh, baš kao da je sve to „mačji kašalj“.

 

Sa istom takvom lakoćom objašnjava i šta to inženjer automatizacije zapravo radi.

 

„Mi radimo nešto jako zanimljivo što se, ovako na prvu, laicima čini mnogo komplikovano, a zapravo nije. Naš posao povezan je sa sistemima upravljanja i nadzora koji se koriste u industriji, elektroenergetici, ali i sistemima koji su svakodnevno oko nas, poput onih za upravljanje liftovima, objektima, vodozahvatima. I svaki dan je drugačiji“, priča Dejan.

 

Za te „drugačije dane“ i konstatne izazove, ima još jedno jednostavno objašnjenje. Informacione tehnologije su, kaže, naša sadašnjost i budućnost i oblast koja je zaista multidisciplinarna i u kojoj morate poznavati ne samo IT sektor, već i procese kojima upravljate.

 

Dosta toga je naučio u jednoj internacionalnoj kompaniji u kojoj je radio više od pet godina i to iskustvo mu je bilo dragocjeno kad se odlučivao za Prointer. I nije se pokajao.

 

„Ovdje sam naučio da je najvažnije kakvi vas ljudi okružuju. Posao koji radim povezan je i sa ostalim sektorima i ako nemate pravu podršku i kvalitetnu saradnju, sve postaje besmisleno. Zato opet moram da pohvalim čitavu našu ekipu“, kaže Dejan i smije se na konstataciju da je zaista dobar promoter svoje kompanije.

 

Mada je, sam po sebi, on najbolja reklama. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Employees of the company Prointer ITSS realized a New Year's humanitarian campaign

12.01.2024

Driven by the holiday spirit and humanity, our company's employees joined together to make the lives of those who need it the most better and easier. Through the New Year's humanitarian campaign, we...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

The week behind us passed in the spirit of another important conference - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT held in Düsseldorf. Our colleague Sandra Jovanović, a senior SAP consultant in our company,...

one-news

Start of activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of the Republic of Srpska

25.10.2023

We have successfully started activities on the project of introducing the Financial Business System in the Railways of Republika Srpska. This project represents an exceptional opportunity for...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city