Prvi online hackathon u BiH – IT rješenjima protiv korone!

03.04.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Hack&Solve Weekend, prvi online hackathon u Bosni i Hercegovini, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, s ciljem borbe protiv COVID-a 19, biće organizovan narednog vikenda.


U subotu i nedjelju, 11. i 12. aprila, kreativci iz IT sektora imaće priliku da ponude svoja rješenja u borbi protiv koronavirusa i ublažavanju posljedica na mnogobrojne aspekte društva, a prva tri biće i nagrađena. Rješenja se traže u kategorijama opšta informisanost i mentalno zdravlje, sekundarni uticaj na društvo i privredu, edukacija na sva tri nivoa obrazovanja, te očuvanje zdravlja i sigurnosti zdravstvenih radnika.


Iz Prointera poručuju da situacija u vezi sa korona virusom zahtijeva inovativna i primjenjiva rješenja iz polja informacionih tehnologija i da je zato pravo vrijeme da oni koji su zainteresovani pokušaju da iz svojih domova daju doprinos u borbi sa COVID-om 19.


U saradnji sa Komorom doktora medicine Republike Srpske, žiri će, osim IT stručnjaka, činiti i stručnjaci iz oblasti medicine, a svaki član žirija učestvovaće u mentorisanju zakazanom za 11. april. Takmičenje se završava 12. aprila u minut prije ponoći, nakon čega će žiri proglasiti pobjednike. Nagrade za prva tri mjesta su 1.500, 1.000 i 500 KM.


“Cilj je dobiti ne samo originalne ideje, već prije svega one koje su primjenjive i koje se mogu relativno brzo pretočiti u praksu, a najbolje ćemo podržati i implementirati”, rekla je marketing menadžer kompanije Prointer ITSS, Mirjana Jukić.


Prijave za učešće u ovom nesvakidašnjem događaju koji može pomoći u sprečavanju širenja korona virusa i doprinijeti ublažavanju posljedica, kao i sve informacije u vezi sa pravilima takmičenja, možete pronaći na adresi www.hackandsolve.com .


Velike ideje rađaju su u teškim trenucima. Hackathon će sigurno pokazati da je tako.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city