Samit energetike u Trebinju

06.03.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Kompanija Prointer ITSS bila je ponosni sponzor Samita energetike SET, koji je održan u Trebinju, pod sloganom "Energetska budućnost Zapadnog Balkana". 

 

Energetska budućnost regiona, savremene tehnologije, tranzicija ka obnovljivim izvorima energije, te energetska efikasnost bile su teme koje su u Trebinju okupile oko 400 učesnika prvog Samita energetike.

 

U devet tematskih različitih panela svoje viđenje promjena u energetici tokom dva dana Samita iznijelo je 70 panelista, a osim domaćih stručnjaka učesnici su stigli u sunčano Trebinje iz Srbije, Austrije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

 

Naučni radnici i zaposleni u energetskom sektoru govorili su i o mogućnostima razvoja, stanju tržišta energije u ovom dijelu Evrope, uslovima finansiranja projekata u energetici, ali i pametnim gradovima i potencijalnim obnovljivim izvorima energije.

 

Svoje učešće u Samitu uzela je i naša Gordana Kovačević, menadžer za razvoj poslovanja
kompanije Prointer ITSS, koja je bila učesnica panel diskusije na temu „Pametni gradovi - digitalnom transformacijom do novih poslovnih šansi“.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Nova stručna institucija kontroliše tehničke preglede

29.05.2020

U Banjaluci se danas i sutra održava obuka za zaposlene u stanicama za tehnički pregled vozila. Nova stručna institucija za tehničke preglede vozila u Republici Srpskoj na taj način omogućava...

one-news

Zanimanja novog doba: Da li biste radili kao "BID"?

19.05.2020

Na popisima zanimanja koja su, možda, do prije desetak godina zvučala kao pošalica, sada se mogu naći i stručnjaci za katastrofe kojima je zadatak da razvijaju strategije u slučaju zemljotresa,...

one-news

Mikro znači više: 5.000 KM za vaš mikrobiznis

11.05.2020

Mikrobiznisi su srce privrednih aktivnosti svake zemlje i svojim radom ispunjavaju svaki naš dan pažnjom, osmijehom i povjerenjem.    Ni u najtežim trenucima ne zaboravljamo na njihov doprinos našoj...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city