Sarajevo Unlimited

06.11.2019
Podijeli na:
one-news-pic

Konkretnu podršku i rješenja za koncept Pametnih gradova dali smo na konferenciji Sarajevo Unlimited.
Direktor Bojan Vujić rekao je da Prointer ITSS konstantno podržava digitalizaciju društva, čime se unapređuje način života građana.


"Ovdje smo došli da čujemo neka nova iskustva zemalja iz regiona, te najbolje evropske prakse, ali i da pokažemo kakva to rješenja ima `Prointer` i šta je to što mi možemo da ponudimo o temi pametnih gradova i elektronske uprave", istakao je Vujić.


Vujić je u okviru posebnog konferencijskog panela istakao da postoji dovoljno prostora koji se uz minimalna ulaganja može iskoristiti da se na savremen i moderan način, znatno unaprijedi i način života svih građana.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će Republika Srpska ići u primjenu koncepta pametnih gradova, a njena dinamika zavisiće od finansijskih faktora, ali i same dinamike razvoja sistema cjelokupne elektronske uprave u Srpskoj.


Prointer ITSS je jedan od glavnih partnera četvrtog izdanja regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

one-news

INIT konferencija

06.11.2019

Podržali smo prvu neprofitnu IT konferenciju fokusiranu na razvoj i rast IT zajednice u Banjaluci i regionu. Konferencija sa temama iz IT svijeta koja je nastala kao ideja zajednice banjalučkih...

one-news

Cisco Day

06.11.2019

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su na konferenciji “Prointer i Cisco dan” koju smo u Brčkom organizovali u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco. Od renomiranih Cisco...

one-news

Elektro-Bijeljina i Prointer ITSS, potpis ugovora

06.11.2019

Direktori kompanija "Elektro-Bijeljina" i "Prointer ITSS" potpisali su u Bijeljini 7,5 miliona evra vrijedan ugovor za nabavku i instalaciju pametnog mjerenja, opreme i izmještanja mjernih mjesta i...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city