Sarajevo Unlimited

06.11.2019
Podijeli na:
one-news-pic

Konkretnu podršku i rješenja za koncept Pametnih gradova dali smo na konferenciji Sarajevo Unlimited.
Direktor Bojan Vujić rekao je da Prointer ITSS konstantno podržava digitalizaciju društva, čime se unapređuje način života građana.


"Ovdje smo došli da čujemo neka nova iskustva zemalja iz regiona, te najbolje evropske prakse, ali i da pokažemo kakva to rješenja ima `Prointer` i šta je to što mi možemo da ponudimo o temi pametnih gradova i elektronske uprave", istakao je Vujić.


Vujić je u okviru posebnog konferencijskog panela istakao da postoji dovoljno prostora koji se uz minimalna ulaganja može iskoristiti da se na savremen i moderan način, znatno unaprijedi i način života svih građana.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će Republika Srpska ići u primjenu koncepta pametnih gradova, a njena dinamika zavisiće od finansijskih faktora, ali i same dinamike razvoja sistema cjelokupne elektronske uprave u Srpskoj.


Prointer ITSS je jedan od glavnih partnera četvrtog izdanja regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Pokreni karijeru uz Prointer ITSS

22.06.2020

Da li ste dostigli plafon u karijeri i spremni ste za promjenu životnog poziva? Ako jeste, kompanija Prointer ITSS pravo je mjesto za vas.   Pod motom "Pokreni karijeru today", pokrenuli smo...

one-news

Nova stručna institucija kontroliše tehničke preglede

29.05.2020

U Banjaluci se danas i sutra održava obuka za zaposlene u stanicama za tehnički pregled vozila. Nova stručna institucija za tehničke preglede vozila u Republici Srpskoj na taj način omogućava...

one-news

Zanimanja novog doba: Da li biste radili kao "BID"?

19.05.2020

Na popisima zanimanja koja su, možda, do prije desetak godina zvučala kao pošalica, sada se mogu naći i stručnjaci za katastrofe kojima je zadatak da razvijaju strategije u slučaju zemljotresa,...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city