Sarajevo Unlimited

06.11.2019
Podijeli na:
one-news-pic

Konkretnu podršku i rješenja za koncept Pametnih gradova dali smo na konferenciji Sarajevo Unlimited.
Direktor Bojan Vujić rekao je da Prointer ITSS konstantno podržava digitalizaciju društva, čime se unapređuje način života građana.


"Ovdje smo došli da čujemo neka nova iskustva zemalja iz regiona, te najbolje evropske prakse, ali i da pokažemo kakva to rješenja ima `Prointer` i šta je to što mi možemo da ponudimo o temi pametnih gradova i elektronske uprave", istakao je Vujić.


Vujić je u okviru posebnog konferencijskog panela istakao da postoji dovoljno prostora koji se uz minimalna ulaganja može iskoristiti da se na savremen i moderan način, znatno unaprijedi i način života svih građana.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će Republika Srpska ići u primjenu koncepta pametnih gradova, a njena dinamika zavisiće od finansijskih faktora, ali i same dinamike razvoja sistema cjelokupne elektronske uprave u Srpskoj.


Prointer ITSS je jedan od glavnih partnera četvrtog izdanja regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city