Sarajevo Unlimited

06.11.2019
Podijeli na:
one-news-pic

Konkretnu podršku i rješenja za koncept Pametnih gradova dali smo na konferenciji Sarajevo Unlimited.
Direktor Bojan Vujić rekao je da Prointer ITSS konstantno podržava digitalizaciju društva, čime se unapređuje način života građana.


"Ovdje smo došli da čujemo neka nova iskustva zemalja iz regiona, te najbolje evropske prakse, ali i da pokažemo kakva to rješenja ima `Prointer` i šta je to što mi možemo da ponudimo o temi pametnih gradova i elektronske uprave", istakao je Vujić.


Vujić je u okviru posebnog konferencijskog panela istakao da postoji dovoljno prostora koji se uz minimalna ulaganja može iskoristiti da se na savremen i moderan način, znatno unaprijedi i način života svih građana.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će Republika Srpska ići u primjenu koncepta pametnih gradova, a njena dinamika zavisiće od finansijskih faktora, ali i same dinamike razvoja sistema cjelokupne elektronske uprave u Srpskoj.


Prointer ITSS je jedan od glavnih partnera četvrtog izdanja regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva u Sarajevu.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Nastanak aplikacije "Pametni parking"

17.01.2020

Saznajte ko su momci koji su kreirali aplikaciju „Pametni parking“ i kakav je bio put do realizacije. Kompanija Prointer ITSS je ponosni partner ovog inovativnog projekta. Na javnom parkingu i...

one-news

Banja Luka je dobila pametni parking!

16.01.2020

Kompanija Prointer ITSS je ponosni partner još jednog inovativnog projekta.   Na javnom parkingu i garaži kod sportske dvorane "Borik" promovisana je i puštena u upotrebu aplikacija "Pametni...

one-news

Kaldera Company i Prointer ITSS, potpis ugovora

27.12.2019

U Banjaluci je potpisan ugovor kojim će kompanija "Prointer ITSS" od 10.januara postati većinski vlasnik kompanije "Kaldera Company”. Ugovor su potpisali direktor "Prointera" Bojan Vujić i dosadašnji...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city