Enlit Europe 2022

16.12.2022
Podijeli na:
one-news-pic

Put energetske tranzicije je težak i pun izazova, ali jedna stvar je kristalno jasna – bez obzira na granice, zajednički cilj je čista, pristupačna i pouzdana energija za sve.


S tom porukom, prestižni sajam energetike "Enlit Europe" koji je održan od 29. novembra do 1. decembra u Frankfurtu okupio je lidere iz ove oblasti, koji svojim projektima i tehnologijama pokreću energetsku tranziciju. 
"Enlit" je, zapravo, mnogo više od sajma – to je neka vrsta energetske zajednice koja sarađuje 365 dana u godini, tražeći najbolja i najinovativnija rješenja i zato nam je bila čast biti dio ove priče.


Upravo su rješenja za energetsku tranziciju u fokusu većine značajnih, svjetskih kompanija koje su svjesne da taj proces ima različite karakteristike za svaki region, ali da, sveobuhvatno gledano, postoje dva zajednička pitanja – kako razviti i koristiti energiju i kako pojačati njenu trgovinu.


Kompanija Prointer, u svojoj prezentaciji u Frankfurtu, fokus je stavila na ProCity informacioni sistem, tačnije LED rasvjetu. U pitanju je lampa koja svijetli pomoću LoraWAN modema, koji se nalazi na njoj, šalje podatke i kontroliše rad ovog rasvjetnog tijela. 
Ovakav sistem rasvjete omogućava evidenciju lampi i sličnih uređaja u kompletnom sistemu, uključivanje i isključivanje po grupama i definisanim zonama, pojedinačno ili sve odjednom, sa neograničenim brojem promjena svetlosnog toka u danu. Takođe, radi se o sistemu kojim se može upravljati na samoj interaktivnoj mapi, uz prikaz kvarova, automatsko kreiranje i pregled potrošnje.


"Enlit Europe" okuplja sve one koji već imaju odgovore ili znaju kako do njih doći u procesu energetske tranzicije i zato je ovaj sajam izuzetno značajan za domaće lidere u svijetu informacionih tehnologija i energetike. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Team Building 2023

18.09.2023

Protekli vikend donio nam je nezaboravan timski doživljaj u predivnom Petrovcu na Moru. Bez obaveza i aktivnosti, fokusirali smo se na ono što nas čini posebnim - naš timski duh i sjajno...

one-news

Implementacija novog informacionog sistema u Javnom preduzeću “Šume Republike Srpske“

06.07.2023

Uspješno smo implementirali novi informacioni sistem u Javnom preduzeću “Šume Republike Srpske. Kao vodeći stručnjaci za informacione tehnologije, radili smo naporno kako bismo omogućili...

one-news

Uživanje u prirodi uz kulinarske vještine naših zaposlenih

03.07.2023

Prošle sedmice smo organizovali nezaboravan dan pun zabave i timskog duha u prirodi!    Naši zaposleni su se okupili na predivnom lokalitetu, gdje su se pored sportskih igara, takmičili i u...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city