Enlit Europe 2022

16.12.2022
Podijeli na:
one-news-pic

Put energetske tranzicije je težak i pun izazova, ali jedna stvar je kristalno jasna – bez obzira na granice, zajednički cilj je čista, pristupačna i pouzdana energija za sve.


S tom porukom, prestižni sajam energetike "Enlit Europe" koji je održan od 29. novembra do 1. decembra u Frankfurtu okupio je lidere iz ove oblasti, koji svojim projektima i tehnologijama pokreću energetsku tranziciju. 
"Enlit" je, zapravo, mnogo više od sajma – to je neka vrsta energetske zajednice koja sarađuje 365 dana u godini, tražeći najbolja i najinovativnija rješenja i zato nam je bila čast biti dio ove priče.


Upravo su rješenja za energetsku tranziciju u fokusu većine značajnih, svjetskih kompanija koje su svjesne da taj proces ima različite karakteristike za svaki region, ali da, sveobuhvatno gledano, postoje dva zajednička pitanja – kako razviti i koristiti energiju i kako pojačati njenu trgovinu.


Kompanija Prointer, u svojoj prezentaciji u Frankfurtu, fokus je stavila na ProCity informacioni sistem, tačnije LED rasvjetu. U pitanju je lampa koja svijetli pomoću LoraWAN modema, koji se nalazi na njoj, šalje podatke i kontroliše rad ovog rasvjetnog tijela. 
Ovakav sistem rasvjete omogućava evidenciju lampi i sličnih uređaja u kompletnom sistemu, uključivanje i isključivanje po grupama i definisanim zonama, pojedinačno ili sve odjednom, sa neograničenim brojem promjena svetlosnog toka u danu. Takođe, radi se o sistemu kojim se može upravljati na samoj interaktivnoj mapi, uz prikaz kvarova, automatsko kreiranje i pregled potrošnje.


"Enlit Europe" okuplja sve one koji već imaju odgovore ili znaju kako do njih doći u procesu energetske tranzicije i zato je ovaj sajam izuzetno značajan za domaće lidere u svijetu informacionih tehnologija i energetike. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Mrežni sigurnosni inženjer: Ključ za uvezivanje bez greške

10.10.2022

Sve treba dobro i precizno dizajnirati, konfigurisati i podesiti, kako bi mrežni „saobraćaj“ funkcionisao bez prekida i bez grešaka. Preciznije rečeno, poštujući protokole i tehnologije, treba...

one-news

Poslovna inteligencija: BI konsultant zna kako do nje doći

27.09.2022

Logika, analitika, „hvatanje“ detalja, strpljivost – po tome ćete, između ostalog, prepoznati dobrog BI konsultanta. Prevedeno sa engleskog, BI je, zapravo, poslovna inteligencija, a BI konsultant...

one-news

Team Building 2022

22.09.2022

Poseban timski duh je definitivno obilježio vikend iza nas, jer smo kancelarije zamijenili plažom.  Na ovogodišnjem team building-u koji se održao u Pearl Beach Resort-u u Čanju, zaposleni su...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city