Enlit Europe 2022

16.12.2022
Podijeli na:
one-news-pic

Put energetske tranzicije je težak i pun izazova, ali jedna stvar je kristalno jasna – bez obzira na granice, zajednički cilj je čista, pristupačna i pouzdana energija za sve.


S tom porukom, prestižni sajam energetike "Enlit Europe" koji je održan od 29. novembra do 1. decembra u Frankfurtu okupio je lidere iz ove oblasti, koji svojim projektima i tehnologijama pokreću energetsku tranziciju. 
"Enlit" je, zapravo, mnogo više od sajma – to je neka vrsta energetske zajednice koja sarađuje 365 dana u godini, tražeći najbolja i najinovativnija rješenja i zato nam je bila čast biti dio ove priče.


Upravo su rješenja za energetsku tranziciju u fokusu većine značajnih, svjetskih kompanija koje su svjesne da taj proces ima različite karakteristike za svaki region, ali da, sveobuhvatno gledano, postoje dva zajednička pitanja – kako razviti i koristiti energiju i kako pojačati njenu trgovinu.


Kompanija Prointer, u svojoj prezentaciji u Frankfurtu, fokus je stavila na ProCity informacioni sistem, tačnije LED rasvjetu. U pitanju je lampa koja svijetli pomoću LoraWAN modema, koji se nalazi na njoj, šalje podatke i kontroliše rad ovog rasvjetnog tijela. 
Ovakav sistem rasvjete omogućava evidenciju lampi i sličnih uređaja u kompletnom sistemu, uključivanje i isključivanje po grupama i definisanim zonama, pojedinačno ili sve odjednom, sa neograničenim brojem promjena svetlosnog toka u danu. Takođe, radi se o sistemu kojim se može upravljati na samoj interaktivnoj mapi, uz prikaz kvarova, automatsko kreiranje i pregled potrošnje.


"Enlit Europe" okuplja sve one koji već imaju odgovore ili znaju kako do njih doći u procesu energetske tranzicije i zato je ovaj sajam izuzetno značajan za domaće lidere u svijetu informacionih tehnologija i energetike. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Prointer IT infrastructure days 2024

20.05.2024

Sa velikim zadovoljstvom smo realizovali četvrtu po redu IT Infrastructure Days 2024 konferenciju na predivnoj Jahorini! I ove godine okupili smo veliki broj stručnjaka iz industrije kako bismo...

one-news

Zaposleni kompanije Prointer ITSS realizovano novogodišnju humanitarnu akciju

12.01.2024

Vođeni prazničnim duhom i humanosti, zaposleni naše kompanije su se udružili kako bismo svi zajedno uljepšali i olakšali živote onih kojima je to najpotrebnije. Kroz novogodišnju humanitarnu akciju...

one-news

CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT

14.11.2023

Sedmica iza nas protekla je u duhu još jedne važne konferencije - CONNECT 2023: SAP PARTNER SUMMIT održane u Dizeldorfu. Privilegiju da prisustvuje ovom događaju koji okuplja  stručnjake iz cijelog...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city