Još jedno svjetsko priznanje: Prointer partner godine kompanije HPE

08.04.2021
Podijeli na:
one-news-pic

Kvalitetnim rješenjima u oblasti informacionih tehnologija kompanija Prointer ITSS konstantno radi na stvaranju modernog i naprednog poslovnog okruženja, osvajajući globalne tehnologije i prilagođavajući ih lokalnim potrebama.

 

Upravo to je prepoznato i u Hewlett Packard Enterprise, jednoj od vodećih svjetskih kompanija za informatičku tehnologiju koja je baš Prointeru dodijelila status partnera godine.

 

Među 20-tak akreditovanih partnera, Prointer je odabran zbog svih rezultata koje je kompanija postigla uprkos teškoj i izazovnoj godini, kažu u HPE.

 

– Prointer ITSS kao jedan od naših partnera u BiH, ostvario je odličan rezultat i to nam je drago, ali nam je još draže što je kompanija sa svojim zaposlenima uložila mnogo u edukaciju i sertifikaciju svog kadra za najnovije tehnologije i IT trendove. U toku tog procesa, nekoliko zaposlenih u kompaniji steklo je sertifikat akreditovani ekspert za rješenja (ASE), što je potvrda visokog nivoa znanja i iskustva i garancija pružanja kvalitetnih usluga prema krajnjim korisnicima – kaže Adnan Bratanović, menadžer kompanije HPE za Bosnu i Hercegovinu.

 

U Prointeru ističu da je ključ svih uspjeha kvalitetan kadar i tim koji može da odgovori na sve izazove. Zato ne odustaju od kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja zaposlenih uz praćenje novih trendova, jer je to sigurna investicija za budućnost.

 

– Ono što Prointer razlikuje od ostalih je činjenica da radimo na velikim projektima sa kakvima se ni stručnjaci u mnogim drugim kompanijama nisu susretali. Takođe, uvijek smo davali i dajemo šansu svima da kod nas nauče ono što na nekom drugom mjestu ne bi imali priliku. Zahvaljujući tome, našim klijentima nudimo inovativna rješenja u oblasti informacionih tehnologija i sa njima radimo na ostvarivanju maksimalnih poslovnih rezultata – kaže Gordana Kovačević, direktorica Prointera. 

 

Naglašava da o tome svjedoči činjenica da su Prointerova rješenja uspješno implementirana u institucijama i vodećim kompanijama u BiH. Jedan od takvih projekata je implementacija Primera storage-a, prvog takvog uređaja najnovije generacije na našem tržištu.  

 

Ovaj uređaj je specifičan po mnogo čemu, ali je najinteresantniji dio vezan uz njegovu pouzdanost. HPE Primera garantuje, čak i finansijski, 100 odsto dostupnost podataka u svakom trenutku.

 

– Ovakva usluga je moguća zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, što su osobine koje do sada nisu bile prisutne u ovoj klasi i ovom tipu uređaja. Prvi takav uređaj na teritoriji BiH, implementirao je Prointer ITSS početkom prošle godine – ističe direktorica ove kompanije. 

 

Posljednje priznanje, nastavak je uspješne saradnje koju je HPE i prethodnih godina potvrđivao nagradama, poput one za inovativnost. Kvalitet Prointera prepoznali su i priznanjima nagradili i drugi globalni IT lideri, poput Microsofta i Check Pointa, kojima je ta kompanija takođe jedan od vodećih partnera u BiH. 

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city