SANJA SAVIĆ: Preciznost do perfekcije, za IT nabavku bez greške

23.12.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Potrebna joj je skoro pa hiruruška preciznost, jer se greške u njenom poslu teško ispravljaju. Carinski propisi su strogi, a u međunarodnoj trgovini proizvod baš i ne možete tako lako vratiti. I to je samo jedna od „zamki“ sektora koji je usko povezan sa funkcionisanjem čitave firme, kaže Sanja Savić, saradnik za nabavke u kompaniji Prointer ITSS.

 

„Nabavka je izuzetno dinamičan posao i podrazumijeva komunikaciju sa velikim brojem ljudi, i to svakodnevno. Povezana i sa drugim sektorima i ima uticaj na brojne procese u kompaniji i s te strane je vrlo odgovoran posao“, priča Sanja.

 

Da biste se u takvu nabavku upustili, neophodno je poznavanje propisa iz oblasti međunarodne trgovine, ali i dosta organizacijskih i komunikacijskih veština, kao i sposobnost planiranja. Kad smo kod planiranja, priznaje Sanja, kao student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, svoju karijeru je drugačije zamišljala.

 

„Tada sam razmišljala uglavnom o bankarstvu. Ipak, spletom okolnosti, moj prvi posao bio je u nabavci, a nekoliko godina kasnije bila sam i rukovodilac nabavke u jednoj regionalnoj kompaniji. U međuvremenu sam odlučila da znanje i iskustvo u oblasti međunarodne trgovine malo proširim, pa sam stekla i licencu za poslove u računovodstvu“, kaže Sanja.

 

Tako je sve što je „stekla“ Sanja posložila u Prointeru, pa osim nabavke obavlja i dio poslova u računovodstvu. I sve to kroz SAP program koji je, kaže, neiscrpan izvor učenja.

 

„Učenje mi je uvijek bilo pokretač i motivacija u poslu, jer nijednog znanja nije viška“, kaže Sanja.

 

Ono što posebno voli da uči su jezici, pa je uz engleski bez kojeg u poslu i ne može, učila i italijanski. Voli i da putuje. Ljubitelj je i dobre knjige, ali je sve te ljubavi teško posložiti kad vas kod kuće čekaju dvije djevojčice.

 

„Da, starija ima pet, mlađa tri godine, pa je moje slobodno vrijeme sve manje slobodno. Uglavnom sam posvećena njihovim hobijima, trudim se da ih naučim nekim zanimljivim stvarima i zdravom životu“, kaže Sanja i priznaje da nije lako napraviti balans između porodice i karijere. Nakon svega što je postigla, čini joj se da se mnogo toga promijenilo u današnjoj ulozi žene. Naročito uspješne.

 

„Žene su, zaista, postigle mnogo toga. Ipak, napredovanje u poslu ne znači da vas kod kuće čeka manje obaveza, ali ne žalim se, jer volim svoje dinamične dane“, kaže Sanja uz čiju mirnoću i osmijeh sve to izgleda tako lako.

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city