ALEKSANDRA VUJADINOVIĆ: Upornost i znanje stvaraju rezultat

02.12.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Pokazali smo da su CRM rješenja od velike koristi za svaku kompaniju koja želi da unaprijedi odnos sa klijentima“, objašnjava Aleksandra.

 

Kad je došla u kompaniju Prointer ITSS, Aleksandra Vujadinović bila je treći član Sektora za aplikacije i aplikativnu podršku, a danas taj sektor broji više od 40 zaposlenih. Eto, to je najbolji pokazatelj koliko smo napredovali i rasli, a uporedo sa svojom službom rasla sam i ja, kaže inženjerka elektrotehnike iza koje već stoji nekoliko važnih projekata.

 

U njenom sektoru koji, objašnjava, ima širok opseg poslovanja, svi projekti su značajni jer uvijek nešto treba učiti, razumjeti i klijentu isporučiti baš ono što traži.

 

„Na nama je da od prve ideje i potrebe klijenta osmislimo šta njegov informacioni sistem treba da radi i kako da bude što efikasniji. Kasnije sve to treba napraviti, isprogramirati, dostaviti, a onda i održavati“, objašnjava Aleksandra i napominje da se savršeni sistem ne može ni napraviti, jer se tek u praksi vide sve njegove prednosti i nedostaci.

 

Upravo je ta praksa bila ono što je Aleksandru „očeličilo“ i zbog čega Prointer u koji je „upala“ sa fakulteta i danas doživljava kao najbolji izbor.

 

„Kad dođete sa fakulteta, imate teorijsko znanje. Kad dođete u ovakvu kompaniju, onda imate priliku da sve to primijenite i još mnogo toga naučite. Mnogo je interesantnih i raznolikih projekata u kojima se svako može pronaći“, kaže Aleksandra.

 

Ona se, između ostalog, pronašla u „Microsoft" tehnologijama i u kratkom vremenu stekla veliko iskustvo koje je rezultiralo i velikim projektima.

 

„Jedno od naših rješenja implementirano je u Zavodu za zapošljavanje, kojim smo bolje povezali poslodavce i nezaposlene. Pokazali smo da su CRM rješenja od velike koristi za svaku kompaniju koja želi da unaprijedi odnos sa klijentima“, objašnjava Aleksandra.

 

Osim značajnih projekata na kojima je radila, pronašla se i u konstantnom usavršavanju. Rado govori o konferencijama i edukacijama na kojima je bila i zahvaljujući kojima je stekla tri sertifikata. Sad je na putu da dovrši i master rad, iako se to, kaže, malo odužilo, jer je sve trebalo stići.

 

Ono što se uvijek stigne je druženje sa ekipom koju, smješka se, mora da pohvali.

 

„Zaista imamo dobar tim i lijepu komunikaciju, a družimo se i poslije posla. To je jedna zdrava atmosfera“, kaže Aleksandra i priznaje da je još kao gimnazijalka maštala o sličnom poslu, iako je to bilo vrijeme kad se programiranje učilo iz sveske.

 

Sad mašta o tome da korona nestane iz naših života, pa da se opet može bezbrižno putovati, na neko zimovanje, recimo. Ili da se makar može u onaj pravi, večernji izlazak sa društvom, jer je to jedna od stvari koja je opušta. Mašta, ponekad, i o svojima koji su ostali u Nevesinju.

 

„Tako vam je to sa Hercegovkama koje imaju banjalučku adresu“, kaže Aleksandra uz osmijeh koji ne skida.

POVEZANE VIJESTI

one-news

SAŠA BLAGOJEVIĆ: Inženjer u prodaji i prodavač među inženjerima

09.12.2020

Kao partneri svjetskih IT kompanija koje se bave proizvodnjim hardvera i softvera, na izvoru smo informacija i u mogućnosti da prepoznamo šta će se desiti sutra, šta za dvije, a šta za pet...

one-news

KAKO BITI VIDLJIVIJI Uz „Mikro znači više“ do svoje web stranice

05.12.2020

Tamo negdje u martu i aprilu, kad je sve bilo zaključano, Svjetlana Cvijanović je promovisala knjige na svojoj Instagram stranici.   Kupci bi se javili, ona bi došla u knjižaru, spakovala...

one-news

MOMČILO ĐUKIĆ Čovjek od rješenja: Savladava IT izazove i planinske vrhove

26.11.2020

Ljudima iz tehnike bitno je da kad se nešto instalira i uključi u struju, to i radi. Ljudima iz prodaje bitno je da se to može prodati. Ukoliko imate namjeru da ta dva sektora koji se ponekad „ne...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city