PROKids u Pervanu: Donacija kakva se ne pamti

05.10.2020
Podijeli na:
one-news-pic

Dovoljno je da njih dvadeset i četvoro optrči samo jedan krug po fiskulturnoj sali, pa da buka bude zaglušujuća. Parket je star i rasklimao se, a i sve ostalo u sali zrelo je za popravku, kaže Milan Pandžić, nastavnik fizičkog u područnoj osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Pervanu kod Banjaluke.

 

Zato je ček na 18 hiljada maraka koji su donijeli predstavnici kompanije Prointer ITSS kako bi sala u narednih mjesec-dva bila potpuno rekonstruisana, za nas pravo čudo, dodaje i direktor škole Đorđe Đaković.

 

- Skoro dvije decenije u školu ništa nije ulagano i zato smo ovom donacijom zaista oduševljeni. Naša škola ima 24 đaka u devet razreda, a dogodine očekujemo još pet prvačića, što je za seosko područje velika brojka, pa se radujemo što će njih dočekati nova fiskulturna sala - kaže Đaković.

 

Sreća je, priča nastavnik Pandžić, što nas još služi lijepo vrijeme, pa nastavu držimo napolju. A napolju je, osim divnog krajolika i čistog vazduha, i betonirani teren sa dva gola i jednim starim košem kojem je konačno stigla zamjena.

 

U saradnji sa Prointerom koji je podržao njihov rad i ideju o pokretanju besplatne škole košarke u pet osnovnih škola u banjalučkoj regiji, iz OKK Feniks u Pervan je stigla nova konstrukcija, tabla i obruč za basket.

 

- U okviru PROKids festivala čiji je Prointer organizator, dogovorili smo da na Planeti sporta promovišemo besplatnu školu košarke koju će u narednih godinu dana imati pet škola. U startu smo bili zainteresovani da jedna od tih škola bude na seoskom području, jer vjerujemo da bi mališani time bili oduševljeni - kaže Darko Kosić, predsjednik OKK Feniks.

 

Ponovo ćemo doći kad sala bude rekonstruisana da vidimo da li se klincima sviđa, kažu u Prointeru.

 

-Odlučili smo da u Dječijoj nedjelji, baš uoči početka našeg trećeg PROKids festivala, obradujemo osnovce i njihove nastavnike u Pervanu, jer smo vidjeli koliko im je potrebna nova fiskulturna sala. Današnji doček potvrdio je da smo sredstva uputili na pravu adresu - kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

 

U školi očekuju da će radovi početi do kraja oktobra i da će zimsku fiskulturu pervanski osnovci raditi u novoj sali i na novim spravama.

POVEZANE VIJESTI

one-news

PROKids festival u Dječjoj nedjelji: Mališani putuju na pet planeta

03.10.2020

U prethodne dvije godine uspio je da oduševi mališane svojim šarenilom i bogatim sadržajima, a zabave neće faliti ni u ovoj Dječjoj nedjelji. Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji...

one-news

Ko su diplomci koji ne čekaju na posao?

02.10.2020

Trebalo je izdržati osam sati, tog prvog dana na prvom poslu. Već sutradan sve je bilo drugačije, a četiri mjeseca kasnije Tanja Gromilić je prava poslovna žena.   Kao diplomirani matematičar i...

one-news

Prointer ITSS – Najveći ostvareni prihodi u djelatnosti

01.10.2020

Dobitnici smo još jednog vrijednog priznanja!   Na gala svečanosti "100 najvećih" koja je okupila najuspješnije kompanije iz BiH, preuzeli smo nagradu za 1. mjesto u svojoj djelatnosti, kada su u...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city