Uz "Pokreni karijeru" došli do posla: Prointer zatrpan biografijama

07.09.2020
Podijeli na:
one-news-pic

 Interaktivni oglas, tačnije - kreativni video u kojem sa svega nekoliko klikova sami sebi možete dati odgovor da li je došao trenutak za promjene u vašoj karijeri, bio je pravi mamac i za Tijanu Mičić.

 

Tih nekoliko klikova, plus biografija i utisak koji je ostavila, bili su dovoljni da i ona postane dio tima kompanije Prointer ITSS koja je prije dva i po mjeseca započela novu kampanju zapošljavanja pod motom "Pokreni karijeru today".

 

Tijana je tako postala projektni koordinator, a to što ne dolazi iz oblasti informacionih tehnologija, već sa jednog od kanadskih fakulteta društvenih nauka, nije bilo prepreka da njen kvalitet bude prepoznat.

 

- U sektoru za upravljanje projektima mogu da primijenim stečena znanja, a ujedno da i dalje učim i napredujem. Kolege su susretljive, pa mi adaptacija ne pada teško. Ono što je interesantno je da i na našim prostorima postoji firma koja je uspjela da spoji profesionalce iz mnogih oblasti i koja je, zahvaljujući tome, inovativna i dinamična - kaže Tijana.

 

Mlada projekt koordinatorka jedna je od sedam novozaposlenih u Prointeru od početka kampanje, a u toj kompaniji očekuju da će ih biti još. Dosad im je stiglo čak 579 biografija i dvadesetak zahtjeva za obavljanje prakse, a većina prijavljenih je prokomentarisala da takav pristup zapošljavanju još nisu vidjeli. Mnogi i da ih je Prointerov interaktivni oglas zaista pokrenuo i motivisao, pa su već u startu bili kreativni.

 

- Javljam se povodom plafona u karijeri koji sam dostigao, a vjerujem da sa vama taj plafon mogu probity - napisao je jedan od kandidata. Takve rekacije smo i htjeli da izazovemo, kažu u Prointeru.

 

- Jedan od ciljeva našeg interaktivnog oglasa bio je da dođemo do profesionalaca različitih struka, koji smatraju da su dostigli “plafon” u svojoj karijeri. Veliki broj kandidata nema jasnu sliku šta bi mogao raditi u našoj kompaniji i zato je naš zadatak da prepoznamo odgovarajuće kandidate za odgovarajuća radna mjesta na osnovu kvalifikacija i kompetencija - kaže Ivana Živković, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Prointeru.

 

Naglašava da je više od 80 kandidata ušlo u proces selekcije i da priča o novom zapošljavanju još nije završena.

 

Cilj Prointerove kampanje "Pokreni karijeru today" i jeste bio da privuče stručne i sposobne kadrove koji žele da uče i oprobaju se u nečem novom. Ova kompanija već godinama gradi tim kojeg karakteriše spoj različitih znanja, vještina i sposobnosti i zato, ako želite da se pokrenete, pokušajte, čak i ako vam je IT sektor dosad izgledao kao "bauk".

POVEZANE VIJESTI

one-news

ZORAN KOKEZA: Red geodezije, red tanga - Sve to stane u IT

25.09.2020

Po čemu ću pamtiti svoj prvi posao? Pa, vjerovatno po tome što ga uopšte nisam očekivao, a ispostavilo se da sam došao na pravo mjesto. I, ako bi se moglo suditi po osmijehu i vrcavoj energiji koju...

one-news

Kajak safari na Vrbasu: Škola, rekreacija i romantika

25.09.2020

Rekreacija i avantura u kojoj se svašta može vidjeti i naučiti, pa i to kako da postanete kajakaš. Ne baš profesionalni, ali makar kajakaš za svoju dušu koji, kad god to poželi, može odveslati...

one-news

ZVJEZDANA VUKAJLOVIĆ: Ko kaže da je matematika bauk?

16.09.2020

Volite svoj posao, ali više volite vikend, pa se budilniku u ponedjeljak ujutro baš i ne radujete. E, ima i onih kojima taj budilnik ne smeta. Ne smeta im ni ponedjeljak. Ako ne vjerujete, upoznajte...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city