BORIS VAŠKO: Ekonomista sa IT potpisom - Prava kombinacija za uspjeh

19.08.2020
Podijeli na:
one-news-pic

On nije jedan od onih koji se sa diplomom Ekonomskog fakulteta vidio samo u „klasičnim“ zanimanjima svojstvenim ekonomistima. Kaže da je, dok je još studirao, shvatio da bi „klasiku“ radije zamijenio ili makar iskombinovao sa IT sektorom, pa je to što je Boris Vaško danas produkt menadžer u kompaniji Prointer ITSS sasvim logičan slijed događaja.

 

„Kao student sam počeo da se bavim softverima i to me u startu ozbiljno zainteresovalo, pa sam se ’bacio’ u oblast informacionih tehnologija. Zato sam nakon osnovnih studija u Banjaluci, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio menadžersku informatiku“, priča Boris i objašnjava da je to zapravo bila ona prava kombinacija o kojoj je maštao.

 

To kombinovanje, savjetuje Boris nešto mlađe generacije, otvara dvoje vrata: ona za usavršavanje i ona iza kojih možete dobiti mnogo više šansi za dobar posao.

 

Kad smo kod posla, svoju poziciju opisuje u jednoj rečenici – saradnja sa klijentima s ciljem prikupljanja informacija i što kvalitetnijeg kreiranja krajnjeg proizvoda, odnosno softvera. Slušajući ga tako ležernog, na trenutak biste mogli da zaboravite da u opisu posla produkt menadžera piše da je to vrlo zahtjevno i odgovorno mjesto na kojem je od presudne važnosti besprijekorno poznavanje proizvoda, kao i svih procesa i tehnologija koji su u vezi sa njim. I da vam za tu poziciju treba samoinicijativnost, sistematičnost, sposobnost racionalne organizacije i sklonost saradnji i timskom radu.

 

Ali, Boris se na te podugačke opise skromno smješka i očigledno radije govori samo o svom timu. 

 

„Uglavnom su to mlađi ljudi sa kojima je lako sarađivati, jer su uvijek spremni da pomognu da se nađe najbolje rješenje, bez obzira na to o čemu se radi. Ranije sam radio na Banjalučkoj berzi, jedno vrijeme u Sloveniji i ovo mi je treća firma“, broji Boris, brojeći i razloge zbog kojih se baš za nju odlučio.

 

„Zašto Prointer?  Zbog mogućnosti da naučite nešto novo i budete dio zanimljivih i kvalitetnih projekata. To je veoma važno za sve one kojima su razvoj i usavršavanje istinski ciljevi, a za to u našoj kompaniji uvijek ima prostora“, zaključuje Boris u svom konciznom maniru.

 

U tom maniru, naravno, odgovara i na pitanje ko je Boris Vaško privatno.

 

„Pomalo se bavim i web dizajnom, a rekreativno biciklizmom“, kaže Prointerov menadžer proizvoda koji više voli da radi nego da priča.

 

Zato smo priču o tome gdje bi sve neko poput Borisa mogao da stigne svojim biciklom, ostavili za neki drugi put.     

POVEZANE VIJESTI

one-news

Infinity grupacija u humanoj misiji povodom "mjeseca zdravlja"

04.05.2022

Humanost je uvijek bila jedna od prepoznatljivih osobina kako Infinity International grupe tako i svih njenih članica. Upravo je to i pokazano ovaj put u novoj humanoj misliji povodom kampanje...

one-news

Jahorina ekonomski forum 2022

28.04.2022

Od 25. do 27. aprila održan je peti po redu Jahorina ekonomski forum koji je zabilježio rekordan broj učesnika, čak 550. U sklopu organizacije samog foruma, Infinity International Group je bila...

one-news

Sve o informacionoj bezbjednosti: „Prointer IT Infrastructure Days“ okupio najbolje od najboljih

06.04.2022

Mnogo znanja, iskustava i sjajnih rješenja iz oblasti informacionih tehnologija - sve to su imali priliku da vide i razmijene brojni klijenti i partneri iz vodećih, svjetskih IT kompanija na...

Prointer-logo
Smart-city Smart-city